Yuki boekhouding review – Is het geschikt voor jouw onderneming?

Yuki boekhouding review

Ben je op zoek naar een goed boekhoudprogramma? En ben je tijdens je zoektocht bij Yuki uitgekomen? Dan zit je in deze Yuki boekhouding review in ieder geval goed. In deze review zoomen wij volledig in op de plus- en minpunten van dit boekhoudprogramma.

In deze review geven we op tal van vragen antwoord. Zo kijken we onder andere naar voor wie Yuki geschikt is, wat het kost, welke voordelen er zijn van dit programma, met welke nadelen je rekening moet houden en tussen welke abonnementen je kunt kiezen.

Geen tijd? Weet dit! Door de vele automatiseringsmogelijkheden zijn wij zeer te spreken over Yuki. Dit gezegd hebbende is het niet voor elk bedrijf geschikt. Het is met name geschikt voor de grotere MKB-bedrijven en accountants en minder voor ZZP’ers.

Wie of wat is Yuki precies?

Yuki is méér dan alleen een boekhoudprogramma. Ook dat is iets wat op de website van Yuki te lezen valt. Met deze omschrijving geeft Yuki de indruk dat je met de Yuki software veel meer kunt dan alleen boekhouden. Nou, in de praktijk blijkt dit inderdaad te kloppen.

Overigens maakt Yuki onderdeel uit van Visma eAccounting. Als je op de website van Yuki een kijkje neemt, zie je linksboven namelijk het logo van Visma. Dit is een groot voordeel. Visma is namelijk één van de grootste softwarebedrijven in ons land. Dat een dergelijk bedrijf dít systeem ontwikkeld heeft, is alleen maar een goed teken.

Binnen de Yuki software draait veel om automatiseren. Door allerlei processen te automatiseren, ben je in staat om nog minder tijd aan je boekhouding te besteden. Dankzij Yuki gaat het boekhouden in ieder geval een stuk makkelijker, leuker en slimmer.

Binnen de wereld van boekhoudprogramma’s is Yuki een unieke partij. Je kunt dit boekhoudprogramma eigenlijk het beste vergelijken met Jortt. Ook Jortt richt zich op nieuwe technologieën en het automatiseren van allerlei processen. Ten opzichte van Jortt weet Yuki zich echter op meerdere punten te onderscheiden!

https://youtu.be/_ufw06HgmHs
Yuki boekhouding review

Prijzen van de Yuki abonnementen

PakketOmschrijvingPrijsMeer info
MediumGeschikt voor 1 gebruiker en 125 facturenPrijs op aanvraagKlik hier voor meer info
LargeGeschikt voor 1 gebruiker en 200 facturenPrijs op aanvraagKlik hier voor meer info
UnlimitedGeschikt voor 1 gebruiker en onbeperkt aantal facturenPrijs op aanvraagKlik hier voor meer info

Voordat je een abonnement af gaat sluiten, kun je de demo aanvragen. Deze demo duurt in totaal 20 minuten en geeft je een duidelijke indruk van het Yuki boekhoudprogramma. Voor het opvragen van de exacte prijs, dien je een contactformulier via de website in te vullen.

Tip: ben je als accountant actief? Via de website van Yuki kun je meer informatie opvragen over de passende Yuki accountantssoftware. Je kunt online de hoeveelheid administraties invullen die je beheert, waarna Yuki met een voorstel op maat kan komen.

Voordelen van de software van Yuki

Dat Visma met Yuki vakwerk heeft afgeleverd, is wat ons betreft een feit. Dit systeem biedt ongekend veel mogelijkheden en is véél meer dan alleen een boekhoudprogramma kopen. Yuki is gewoonweg een compleet platform waar alle MKB’s iets aan hebben.

Realtime werken

Doordat de software van Yuki zich volledig in de cloud bevindt, ben je in staat om realtime te werken. Overal waar je bent, kun je gebruik maken van deze handige software. Dit is te danken aan het feit dat dit systeem zich in de cloud bevindt, maar ook aan de vele functies.

Heb je een mobiel apparaat met internet? Dan kun je gebruik maken van Yuki. Ongeacht waar je bent. Ongeacht hoe snel het internet is. En ongeacht wat je precies in je boekhouding bij wilt werken.

Alles in één platform

Yuki omschrijft haar eigen platform als een alles in één platform. Dat is een omschrijving waar wij ons volledig bij aan kunnen sluiten. Met dit systeem kun je namelijk véél meer dan alleen boekhouden:

 • Factureren: met Yuki maak je gemakkelijk een factuur volledig in je huisstijl op. Je maakt de factuur volledig naar wens en verstuurt deze vervolgens naar de ontvanger toe. De ontvanger krijgt vervolgens de mogelijkheid om die factuur direct te betalen. Gemak dient de ondernemer.
 • Administreren: met Yuki ben je in staat om je gehele administratie bij te houden. Alle facetten die betrekking op je administratie hebben, werk je feilloos bij met deze handige software.
 • Rapportages: het systeem van Yuki draait automatisch de beste rapportages uit. Dit zijn rapportages waar je echt iets aan hebt, die correct zijn en waarmee je goede inzichten krijgt.
 • Offreren: uiteraard is het met Yuki ook mogelijk om offertes op te maken. Ook deze offertes maak je volledig in je eigen huisstijl. Gaat de ontvanger akkoord met de offerte? Met Yuki zet je deze offerte direct om naar een factuur.
 • Slimme workflows: dat Yuki méér dan alleen een boekhoudprogramma is, blijkt uit de slimme workflows. Met dit programma kun je allerlei workflows creëren, waarmee je veel tijd weet te besparen.

Fijn dashboard

Zodra je bij Yuki inlogt, krijg je toegang tot je persoonlijke dashboard. In dit dashboard zie je de belangrijkste financiële kengetallen, zie je aandachtspunten en zie je de beste rapportages naar voren komen.

Wat wij hier erg goed/fijn bij vinden, is dat je het dashboard naar eigen inzicht aan kunt passen. Heb je liever een net iets andere opzet van het dashboard? Geen probleem. In een handomdraai pas je het dashboard volledig naar je wens aan.

Veel automatiseringsmogelijkheden

Als ondernemer wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan je boekhouding. Als je voor Yuki kiest, weet je dat voor elkaar te krijgen. Met dit systeem kun je namelijk allerlei processen volledig automatiseren. Je kunt inkomende facturen laten scannen, laten herkennen en laten verwerken.

Daarnaast is het ook mogelijk om talloze systemen aan dít systeem te koppelen. Koppel bijvoorbeeld je bankrekening aan het systeem en alle transacties worden automatisch ingeladen. Indien het om maandelijks terugkerende transacties gaat, kun je deze ook nog automatisch laten verwerken. 

Yuki zegt hier zelf het volgende over: handmatig boekhouden behoort tot de verleden tijd. Dat vinden wij een mooie en toepasselijke uitspraak!

Nadelen van de software van Yuki

Doe je er verstandig aan om direct voor Yuki te kiezen? Dit hangt nogal van je eigen voorkeuren af. In onze ogen moet je met het Yuki boekhoudprogramma ook met enkele nadelen houden:

 • Niet heel transparant. Het systeem van Yuki vinden wij voor potentiële klanten niet heel transparant. Je kunt bijvoorbeeld op de website géén standaardtarieven vinden. Wat dan wel weer handig is, is de uitgebreide demo. Daarmee krijg je gelukkig wel een goede indruk van dit systeem.
 • Niet ideaal voor ZZP’ers. Ben je als eenmanszaak actief? En heb je geen al te complexe boekhouding? Dan is het niet aan te raden om voor Yuki te kiezen. Dit systeem is voor een eenvoudige boekhouding – wat ons betreft – iets te complex. Je kunt in dat geval beter voor één van de simpelere en goedkopere boekhoudprogramma’s kiezen.

Ga je via de website van Yuki op zoek naar meer informatie? Let dan wel goed op dat je rechtsboven op ‘Ondernemers’ klikt. Als je dat niet doet, bekijk je de Yuki accounting software website. Ietwat onhandig wat ons betreft, dus zorg dat je hier scherp op bent.

Hoe kun je met Yuki aan de slag gaan

Spreekt de Yuki boekhoudsoftware je aan? Voordat je hier gebruik van kunt maken, zou je onderstaand stappenplan even moeten doorlopen:

 • Stap 1: bekijk de demo. Via de website van Yuki bekijk je de 20 minuten durende demo op je gemakje.
 • Stap 2: doe een prijsopgave. Via de website van Yuki kun je vervolgens een prijsopgave indienen. Hierbij moet je tal van gegevens invullen, waaronder de hoeveelheid werknemers.
 • Stap 3: ga akkoord met de prijsopgave. Ben je te spreken over de prijsopgave? Ga hier dan akkoord mee.
 • Stap 4: koppelingen maken. Yuki zorgt nu voor een naadloze integratie van dit systeem in je onderneming. Zo is Yuki in staat om direct allerlei koppelingen voor je te maken.
 • Stap 5: genieten maar! Het is nu de hoogste tijd om te genieten van de Yuki software en de vele automatiseringsmogelijkheden.

Kun je Yuki ook offline gebruiken?

Nee, het is niet mogelijk om Yuki offline te gebruiken. Dit is een systeem dat zich volledig in de cloud bevindt.

Kun je Yuki aan andere softwaresystemen koppelen?

Ja, je hebt hier heel veel mogelijkheden voor. Gelukkig hoef je dit allemaal niet zelf te doen; het team van Yuki zorgt voor de gewenste koppelingen.

Wat zeggen andere gebruikers over Yuki?

In de afgelopen periode hebben de nodige ondernemers voor Yuki gekozen. Dit hebben wij in ieder geval op de website van Yuki gelezen. Als je via het internet op zoek naar beoordelingen van klanten gaat, kom je niet al te veel beoordelingen tegen. Bij Trustpilot zijn bijvoorbeeld slechts 3 reviews achtergelaten.

Wat ons betreft heeft dit te maken met de doelgroep van het boekhoudprogramma. MKB bedrijven laten niet zo snel een review achter, terwijl ZZP’ers dit juist wel doen. De boekhoudprogramma’s die zich op ZZP’ers richten, hebben daardoor veel meer online beoordelingen.

Conclusie Yuki review: is boekhouden met deze software aan te raden?

Onder aan de streep zijn wij enthousiast over het boekhoudprogramma van Yuki. Dit boekhoudprogramma is uniek, werkt prima en biedt tal van mogelijkheden. De vele automatiseringsmogelijkheden spreken ons persoonlijk erg aan.

Wel is het goed om te weten dat dit programma niet voor iedereen geschikt is. Alleen voor accountants en het MKB is het aan te raden om voor dit boekhoudprogramma te kiezen. Als ZZP’er kies je beter voor één van de minder complexe boekhoudprogramma’s.

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan onze pagina boekhoudprogramma vergelijken eens. Op deze pagina kan je eenvoudig de pakketten van Yuki vergelijken met die van andere aanbieders.