Visma eAccounting review: Is dit boekhoudprogramma iets voor jou?

Visma eAccounting review
Logo van Visma eAccounting review

Visma is een bekende speler in de wereld van boekhouden. Het bedrijf heeft namelijk ook software voor personeelsbeheer, ERP en projectmanagement. In deze Visma eAccounting review kijken we of het boekhoudprogramma ook een compleet programma is.

Zo gaan we in dit artikel kijken hoe het programma werkt, hoe ze scoort op het gebied van gebruiksgemak en service, wat de prijzen van haar boekhoudpakketten zijn, welke modules geschikt zijn en tot slot of het programma iets voor jouw onderneming is.

Geen tijd? Weet dan dit! Zoals gezegd is het boekhoudpakket van Visma uitermate geschikt voor middelgrote bedrijven of groter. Dit gezegd hebbende biedt zij ook aantrekkelijke pakketten aan voor startende ondernemers en de kleinere ondernemingen zoals ZZP’ers.

Vergelijk alle pakketten van Visma eAccounting

Als je liever direct wilt beginnen met het boekhouden in Visma eAccounting, dan kan je hieronder ook de vergelijker gebruiken. Geef aan hoe groot jouw bedrijf is en krijg direct de passende boekhoudpakketten te zien en wat de actuele vanaf prijs hiervoor is.

Hoe werkt Visma eAccounting?

Visma eAccounting is een compleet online boekhoudprogramma. Het is all-in-one. Je hoeft in tegenstelling tot Silvasoft geen verschillende modules te kopen. Je kiest een abonnement uit wat het beste bij jou noden en budget past en je kan zo aan de slag.

Mist er nog iets? Dan is het ook mogelijk om nog extra uitbreidingen bij aan te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld de module webshop op urenregistratie bij aankopen om zo al je administratie binnen één programma uit te voeren.

Tijdens de review valt op dat je gratis een proefaccount kan maken binnen Visma eAccounting
Proefaccount binnen Visma eAccounting

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van het boekhoudprogramma wordt vaak aangehaald als één van de grootste voordelen. Het programma is beschikbaar in het Engels en het Nederlands en ook de support is beschikbaar in deze talen.

Bij het eerste gebruik van het programma word je door een tutorial geleid waarin je je bedrijfsgegevens direct kan instellen en meteen aan de slag kunt. Ook alle instellingen komen aan bod tijdens deze tutorial zodat je direct weet waar je naartoe moet.

Een laatste stap van de tutorial is het koppelen van je bankrekening aan het programma. Wellicht is dit één van de belangrijkste functies van een boekhoudprogramma. Door gebruik te maken van zo’n koppeling gaat boekhouden haast vanzelf.

Overzicht van de boekhoudsoftware van Visma eAccounting

Support

Hoewel de eerste tutorial erg handig is om het programma te leren kennen en de instellingen juist te zetten, is er geen volledige rondleiding voor alle functies van het programma. Het zeer uitgebreide support-menu kan je hier wel bij helpen.

Het support-menu bevat handleidingen, cursussen en video’s die je door de basisbegrippen van boekhouden in het algemeen en van het programma heen leiden.

Wat kost Visma eAccounting?

Visma eAccounting werkt met verschillende abonnementen. De basismodule (Visma eAccounting Factureren) heb je al vanaf €7,50 per maand. Hiermee kan je onbeperkt facturen aanmaken en versturen plus het inscannen van bonnetjes en facturen via de app.

De vanaf prijs van de module Visma eAccount Standaard is €18 per maand. Met deze module heb je alle functies uit de basismodule factureren plus extra boekhoudfuncties. Je kan hierbij denken aan een koppeling maken met de bank of automatische btw-aangifte.

Voor de professionals bestaat er ook de module Visma eAccounting Pro. Naast de functies van de andere twee modules krijg je hierbij ook toegang tot het opstellen van budgetten, kostenverdelingen en het maken van analyses. De vanaf prijs hiervan is € 25 per maand.

Het kan zijn dat je bedrijf toch nog iets extra nodig heeft. Daarom heeft Visma eAccount ook allerlei extra uitbreidingen ontwikkeld. Wil je bijvoorbeeld een website of webshop toevoegen? Deze uitbreidingen kan je voor respectievelijk € 9 en € 15 per maand bijkopen.

ModuleVanaf prijsLos verkrijgbaarMeer informatie
Factureren€7,50 per maandJaBekijk bij Visma
Standaard (inclusief factureren)€18,00 per maandJaBekijk bij Visma
Pro€25,00 per maandJaBekijk bij Visma
Website€9,00 per maandJaBekijk bij Visma
Webshop€15,00 per maandJaBekijk bij Visma
Vanaf prijs van de Visma eAccounting boekhoudmodules

Features en mogelijkheden van Visma eAccounting

Hieronder staan de belangrijkste features en mogelijkheden van de verschillende modules die jij moet weten als je het boekhoudprogramma van Visma gaat kopen.

Module Factureren

Met Visma eAccounting kan je eenvoudig online factureren en je factuur direct verzenden vanuit het programma als e-factuur of als pdf-bestand. Deze functie is altijd beschikbaar, zowel op je desktop als op je mobiel via de app.

Niet alleen facturen versturen wordt zo makkelijker, maar ook inkoopfacturen ontvangen. Deze worden meteen verwerkt in het programma, je hoeft dus niet alles over te typen, wat tijd en fouten bespaard. Hoewel tegenwoordig veel digitaal gebeurt, willen sommige klanten misschien toch graag een papieren factuur.

Dat is ook mogelijk met de print- en postservice van het programma. Het uitprinten, vouwen, frankeren en wegbrengen van je factuur wordt zo handig uitbesteed. Duurt het allemaal wat te lang voor die ene klant zijn factuur betaalt? Vanuit het boekhoudprogramma kan je meteen een herinnering uitsturen.

Het eenvoudig maken van een factuur is een positieve punt tijdens deze Visma eAccounting review
Factuur maken met de factuurmodule van Visma eAccounting

Review van de Visma eAccounting standaard module

Bijkomend op de functionaliteiten van de module Factureren, heeft deze module heel wat extra functies om je boekhouding in orde te maken. Elektronische facturen van leveranciers komen bijvoorbeeld automatisch in je boekhouding waarbij je dezen enkel nog maar dient goed te keuren.

Het opmaken van een verkoopfactuur is ook zo gebeurd, welke je meteen vanuit het programma kan versturen als e-factuur of pdf-factuur. Door de koppeling met je bank heb je meteen een overzicht van welke facturen al betaald zijn en welke nog niet en wie je dus een betalingsherinnering kan sturen.

Bij boekhouden is het belangrijk om op tijd en correct je btw-aangifte te doen. Visma eAccounting doet dit helemaal voor jou. De btw-aangifte staat automatisch klaar en je ziet meteen hoeveel btw je terugkrijgt of moet bijbetalen. Met één druk op de knop verstuur je de aangifte zo naar de Belastingdienst.

Hoewel Visma eAccounting boekhouden heel makkelijk maakt, kan het zijn dat je op een bepaald moment toch graag de hulp inschakelt van een professional

Review van de Visma eAccounting PRO-module

De professionele module van Visma eAccounting biedt meer inzicht in de administratie en financiële resultaten van je bedrijf. Je kan eenvoudig gebruik maken van extra analyses voor een diepgaand financieel inzicht met uitgebreidere dashboards, een gedetailleerde resultatenrekening en het maken van periode vergelijkingen.

Met deze module is het ook mogelijk om budgetten op te stellen deze te vergelijken met de voorgaande jaren. Door te werken met budgetten krijg je zo een volledige grip op de financiën van je bedrijf. Ook is het eenvoudig om de grootboekkaart op te vragen en is het saldo van de gebruikte grootboekrekening direct zichtbaar in de mutatieregels.

Als professionele ondernemer heb je andere noden en stel je andere eisen aan een boekhoudprogramma dan iemand die voor het eerst een boekhouding opstelt. De Visma eAccounting Pro module heeft daarom minder rondleidingen.

Rapporten die zijn inbegrepen bij de Visma eAccounting PRO-module

Aanvullende modules

De aanvullende module Offertes en Orders maakt het mogelijk om het verkoopproces volledig in te richten zoals jij dat wenst. Offertes en orderbevestigingen worden eenvoudig omgezet in een verkoopfactuur zonder dat je alle gegevens opnieuw moet ingeven.

Ook is het mogelijk om persoonlijke kortingen te verwerken, een pakbon met nog te leveren diensten op te maken en krijg je een compleet overzicht van alle verkoopfacturen en hun status. Deze bijkomende module kost € 6 per maand.

Urenregistratie

Met de module Urenregistratie is het eenvoudig om je uren bij te werken op je laptop, mobiel, of tablet. Zo voer jij je uren in waar en wanneer je maar wil en factureer je klanten zodra het werk is afgerond.

Met de module kan je ook onkosten bijhouden en declareren en kan je gebruikersrollen zoals manager en werknemer zelf instellen. Ook deze bijkomende module kost € 6 per maand. Per extra gebruiker betaal je slechts € 2,5 per maand.

Extra voorraadmodule

De module Voorraad beloofd om voorraadmutaties eenvoudiger te maken. Wanneer de voorraad verandert omwille van een verkoop of inkoop, dan kan je meteen ook de boekhoudkundige voorraad bijwerken.

Op deze manier behoud je ten alle tijden een actueel overzicht van je voorraad. Deze module kost € 10 per maand.

Extra aanvullende voorraad module

Financiële modules

De extra module Visma Financial Overview biedt nog meer uitgebreide dashboards en meer detail in je resultatenrekening. Met deze module maak je ook handig vergelijkingen een bepaalde periode.

Ook kan je de cijfers makkelijk delen met een collega, ook als ze Visma eAccounting niet zelf gebruiken. Je kan namelijk een onbeperkt aantal accounts aanmaken voor Visma Financial Overview. Voor deze module betaal je € 6 per maand. Als je al een Pro abonnement hebt krijg je deze module er gratis bij.

Webshop module van Visma eAccounting

Met de module Webshop start je zo een eigen webshop op en koppel je deze aan je boekhouding. Door de koppeling worden verkopen meteen meegenomen in de administratie en verschijnen nieuwe artikelen ook direct in je boekhouding.

Ook activeer je eenvoudig verschillende betalingsmogelijkheden voor je klanten. Het is mogelijk om iDEAL, PayPal, en creditcard toe te voegen aan je webwinkel. Voor de module Webshop betaal je € 15 per maand.

Heb je een internationale webwinkel of wil je kortingscodes aanbieden? Dan kies je best voor Visma Webshop+. Voor deze module betaal je € 25 per maand.

Conclusie Visma eAccounting review: is het boekhoudprogramma iets voor jou?

Visma eAccounting is een volwaardig boekhoudprogramma waarbij je de keuze hebt in welke module het best bij jouw bedrijf past én waarbij het mogelijk is om nog extra modules toe te voegen waar nodig. Het is dus een compleet boekhoudprogramma, maar niet een all-in-one programma.

Je moet zelf kijken welke formule het best beantwoord aan de specifieke wensen en eisen van jouw bedrijf. Kies je voor de standaard module zonder extra uitbreidingen, dan is Visma eAccounting een erg betaalbaar en volledig boekhoudprogramma.

Ga je voor de Pro versie of heb je veel uitbreidingen nodig, dan kan de prijs aardig oplopen. Het toevoegen van extra gebruikers is weliswaar relatief goedkoop. De gebruiksvriendelijkheid van het programma op alle soorten apparaten en de uitgebreide database met cursussen en video’s zijn absolute pluspunten van dit programma.

Veelgestelde vragen Visma eAccounting review

Hieronder staan enkele veel voorkomende vragen die regelmatig terugkomen bij het boekhoudprogramma van Visma.

Hoe kan ik bij Visma eAccounting inloggen?

Inloggen bij Visma eAccounting is erg eenvouding. Eens je een account hebt aangemaakt, kan je inloggen via de “Login” knop op de homepage van Visma. Je wordt dan naar de inlogpagina van Visma Online geleidt waarin je kan inloggen met je e-mailadres of via je beveiligingssleutel of biometrie.

Is er bij Visma eAccounting een storing?

Het kan altijd gebeuren dat er iets misloopt en het boekhoudprogramma even niet optimaal werkt. Dankzij de Community pagina van Visma eAccounting kom je er echter snel achter of probleem bij jouw computer ligt, of dat het een grotere storing over het hele netwerk is. Ook kan je geplande werkzaamheden handig opvolgen via https://status.visma.com/.

Hoe kom ik met de support van Visma eAccounting in contact?

Visma eAccount heeft een zeer uitgebreide database voor hulp en vragen. Er zijn online cursussen beschikbaar, alsook video’s waarin alles rustig en duidelijk uitgelegd wordt. De Visma eAccounting Community werkt als een soort forum waarin gebruikers allerlei vragen kunnen stellen en ervaringen met elkaar kunnen delen. Heb je toch een vraag die je niet kan vinden in de uitgebreide database? Dan kan je best contact opnemen met Visma eAccounting zelf.

Kan Visma eAccounting door accountants gebruikt worden?

Ja. Met elke module is het mogelijk om eenvoudig samen te werken met een accountant of administratiekantoor. Door foto’s te maken van je bonnetjes en facturen met de gratis app, komen deze meteen in het boekhoudprogramma en zijn ze direct beschikbaar voor jou en je accountant.

Je kan ook samenwerken wanneer het jou uitkomt. Wanneer je accountant iets heeft klaargezet voor controle, krijg je daarvan een melding. Ook kan je via het boekhoudprogramma rechtstreeks vragen stellen aan je accountant.