SnelStart review – Is boekhouden met haar software iets voor jou?

Snelstart review logo dashboard

SnelStart lijkt op papier een prima boekhoudprogramma voor ZZP’ers en MKB bedrijven te zijn. Maar, is dat ook het geval? Is het ook aan te raden om te gaan boekhouden met haar boekhoudprogramma? Je gaat het lezen in dit uitgebreide artikel met de SnelStart review.

Zo bespreken we in deze review alles wat met dit boekhoudprogramma te maken heeft. Hierbij kan je denken aan de belangrijkste eigenschappen, de te kiezen pakketten, de voordelen, nadelen, het kostenplaatje en naar de ervaringen van andere gebruikers.

Geen tijd? Weet dit! Probeer SnelStart gratis en ervaar zelf of de software iets voor jouw bedrijf is. Door haar uitgebreide functies is zij het meest geschikt voor grotere bedrijven. Dit gezegd hebbende kan de software ook voor kleinere bedrijven waardevol zijn.

Vergelijken van de SnelStart pakketten

Op dit moment biedt SnelStart meerdere pakketten aan. Om het verschil tussen deze pakketten zo goed mogelijk aan te duiden, kan je gebruik maken van de onderstaande vergelijker. In de vergelijker zie je per pakket de belangrijkste kenmerken.

Kiezen voor e-Boekhouden of SnelStart?

Aangezien e-Boekhouden en SnelStart twee populaire programma’s zijn voor boekhouden twijfelen veel ondernemers welke zij moeten kiezen. Veelal is SnelStart door haar uitgebreidere functies meer geschikt voor grotere bedrijven. Dit gezegd hebbende kunnen kleinere bedrijven natuurlijk ook gebruik maken van haar software.

Wie of wat is SnelStart precies?

SnelStart Logo

Voor de oprichting van dit bedrijf moeten we ruim 40 jaar terug de tijd in. Op dat moment begon dit bedrijf al met het zoeken naar mogelijkheden om de administratielast te verlichten. Het doel was hierbij om een geschikt programma te ontwikkelen, waarmee ondernemers makkelijk de boekhouding bij zouden kunnen houden.

In dat doel is SnelStart uiteindelijk heel goed geslaagd. Dit bedrijf heeft inmiddels meer dan 100.000 klanten, biedt meerdere pakketten aan en staat bijzonder goed aangeschreven. In de bedrijfsvoering van dit bedrijf staan enkele termen centraal:

  • Klantbeloftes: SnelStart begrijpt als geen ander dat alles draait om haar klanten. Mede daarom luistert SnelStart naar haar klanten. Als klant ben je in staat om bijvoorbeeld suggesties in te dienen voor nieuwe functies.
  • Veilig: Je kunt veilig gebruik maken van de software en je kunt veilig al je financiële cijfers opslaan/bewaren.
  • Gemak: SnelStart wil het bijhouden van de boekhouding voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Om dát te bereiken, heeft men gekozen voor tal van makkelijke oplossingen. Dit is – naar onze mening – duidelijk terug te zien in de gebruiksvriendelijkheid van de SnelStart software.

Prijzen van de SnelStart abonnementen

Als je een abonnement bij SnelStart af wilt sluiten, kun je uit meerdere pakketten kiezen. Elk pakket heeft zijn eigen kenmerken en is voor specifieke ondernemers geschikt. Hieronder in de tabel hebben wij de verschillende abonnementen op een rijtje gezet:

PakketDoelTarief per maandMeer info
inStapOnbeperkt offertes en facturen versturen€10 euro per maandBekijk bij SnelStart
inKaartZelf inboeken en werken met incasso’s€15 euro per maandBekijk bij SnelStart
inBalansUitgebreid boekhouden€27,50 euro per maandBekijk bij SnelStart
inZichtCompleet orderbeheer€37,50 euro per maandBekijk bij SnelStart
inControleVoorraadbeheer en koppelingen50 euro per maandBekijk bij SnelStart
inHandelIdeaal voor webshopsPrijs op aanvraagBekijk bij SnelStart

Abonnement voor accountants

Ook voor accountants biedt SnelStart een interessant abonnement aan. Het gaat hierbij om een abonnement waarmee administratie- en accountantskantoren makkelijk met hun klanten samen kunnen werken. Voor dit abonnement betaal je als accountant een vast bedrag van 35 euro per maand. Over dit abonnement vind je hier meer informatie.

Voordelen van de software van SnelStart

Om deze SnelStart review te kunnen schrijven, hebben wij dit programma uitgeprobeerd. Wij kunnen op basis van onze bevindingen het volgende stellen: SnelStart is een bijzonder interessant boekhoudpakket. Dat is vooral aan onderstaande voordelen te danken.

Voor veel ondernemers geschikt

SnelStart is naar onze mening voor veel ondernemers geschikt. Als je een ZZP’er bent, kun je prima voor één van de abonnementen van SnelStart kiezen. Dit is ook het geval als je aan het roer van een MKB bedrijf of een start-up staat.

Zoals bovenstaande abonnementen laten blijken, is SnelStart op dit moment méér dan alleen een boekhoudprogramma. Met deze software kun je immers ook met orderbeheer, voorraadbeheer en webshopbeheer aan de slag gaan. In onze ogen is dit zeker de kracht van SnelStart.

Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk

Als je op de website van SnelStart een kijkje neemt, komen de volgende woorden direct naar voren: Maak het jezelf makkelijk. Dat is het doel van dit boekhoudprogramma en men slaagt bijzonder goed in dit doel. Wij zijn van mening dat je het boekhouden voor jezelf echt een stuk makkelijker maakt met SnelStart.

Aan de ene kant is dit te danken aan de vele functies, maar aan de andere kant ook door de gebruiksvriendelijkheid. Dit is nou echt een systeem dat voor de eindgebruiker ontwikkeld is. Bij het kopen van een boekhoudprogramma is dit vrij belangrijk.

Uitgebreide ondersteuning

Loop je tegen een probleem in je boekhouding aan? Weet je niet zo goed hoe je een factuur correct moet verwerken? Of heb je vragen over bijvoorbeeld een rapportage die door SnelStart automatisch uitgedraaid wordt? SnelStart biedt in al deze situaties een prima support aan.

Hoe SnelStart dit doet? Dit doet SnelStart met een team van meer dan 60 specialisten. Deze specialisten zitten dagelijks voor je klaar om je te helpen.

Veel automatiseringsmogelijkheden

Als ondernemer wil je je met één ding bezig houden: met ondernemen. De kans is groot dat je liever niet al te veel tijd aan allerlei randzaken moet besteden. Gelukkig is het met SnelStart mogelijk om veel zaken te automatiseren. Dit betekent dat je nóg minder tijd kwijt bent aan je boekhouding. Uiteraard ben je onder aan de streep wel van een correcte en sluitende boekhouding verzekerd!

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste voordeel willen we de prijs-kwaliteitsverhouding aanstippen. Zoals je in deze SnelStart review hebt kunnen lezen, biedt de software van SnelStart veel voordelen. Ondanks alle voordelen heeft SnelStart haar prijzen relatief laag weten te houden.

Met name de inStap, inKaart en inBalans abonnement zijn oprecht betaalbaar te noemen. Als je een ondernemer bent, kun je het maandelijkse tarief ongetwijfeld missen. Bovendien moet je goed beseffen dat SnelStart een flinke tijdsbesparing oplevert; tijd = geld!

Nadelen van de software van SnelStart

Hebben we ook nadelen ondervonden aan de software van SnelStart? Ja, we zijn op twee kleine nadelen gestuit. Over deze nadelen vertellen we je hieronder in het kort iets meer:

  • Onderscheid tussen pakketten niet altijd even duidelijk: toen wij voor het eerst de website van SnelStart bekeken, vonden wij het onderscheid tussen de pakketten niet heel duidelijk. Om dit zo duidelijk mogelijk voor je te maken, hebben we bovenstaande tabellen toegevoegd.
  • Geen klantenservice in het weekend: op dit moment biedt SnelStart geen ondersteuning/support in het weekend aan. In onze ogen is dit een klein gemis, aangezien ondernemers ook in het weekend regelmatig nog druk zijn.

Hoe kun je met SnelStart aan de slag gaan?

Voordat je een abonnement bij SnelStart afsluit, doe je er verstandig aan om van de gratis proefperiode gebruik te maken. Deze proefperiode duurt 30 dagen en biedt veel mogelijkheden. Je bent met deze proefperiode namelijk in staat om het systeem van A tot Z voor jezelf uit te testen.

Kom je er tijdens deze 30 dagen achter dat dit de perfecte boekhoudsoftware voor je is? Dan sluit je gemakkelijk een abonnement af, waarna je direct met je boekhouding kunt starten.

Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken, heeft SnelStart uitgebreide documentatie opgesteld. Zo kun je allerlei handleidingen downloaden, kun je stappenplannen opvolgen en kun je vragen stellen aan de klantenservice.

Zoals de naam van dit boekhoudprogramma al aangeeft, kun je in ieder geval snel starten met dit boekhoudprogramma!

Kun je SnelStart ook offline gebruiken?

Nee, het is niet mogelijk om SnelStart te gebruiken. Dit systeem werkt volledig in de cloud, waardoor je altijd een internetverbinding nodig hebt. In onze ogen is dit geen nadeel, aangezien je tegenwoordig altijd wel toegang tot dit internet hebt.

Met de SnelStart app kun je ook via je smartphone/tablet je boekhouding bijhouden. Kun je SnelStart koppelen aan andere softwaresystemen?

Ja, dit is absoluut mogelijk. Zo is het mogelijk om SnelStart te koppelen aan je bank. Ook kun je SnelStart aan bijvoorbeeld Mollie koppelen.

Wat zeggen andere gebruikers over SnelStart?

Review en ervaringen van bestaande klanten met SnelStart
Review en ervaringen van bestaande klanten met SnelStart

Zoals we eerder in deze SnelStart review al aangeven, heeft dit bedrijf meer dan 100.000 klanten. Maar, zijn deze gebruikers ook tevreden over SnelStart? Ja, dat is absoluut het geval.

Bij Trustpilot zijn ruim 630 reviews achtergelaten met een gemiddelde score van 4,5. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een bijzonder hoge score.

We kunnen daardoor gerust stellen dat veel gebruikers erg tevreden over SnelStart zijn. Dit blijkt ook duidelijk uit onderstaande cijfers:

Conclusie SnelStart review: is boekhouden met deze software aan te raden?

Ja, wij zijn erg te spreken over de boekhoudsoftware van SnelStart. Deze software werkt feilloos, biedt veel mogelijkheden, zorgt voor een flinke tijdsbesparing en is bijzonder gebruiksvriendelijk.

Ook het kostenplaatje, de algemene support, de verschillende abonnementen en de algehele kwaliteit zijn volledig naar onze wens. Wij willen je dan ook graag aanraden om een account bij SnelStart aan te maken.

Wil je dit boekhoudprogramma eerst zelf uittesten? Meld je direct aan voor de gratis proefperiode van 30 dagen!