Jortt boekhouden review: Is het geschikt voor jouw onderneming?

Logo Jortt

Jortt is een populair boekhoudprogramma én staat goed aangeschreven. Is het voor jou dan ook interessant om voor dit boekhoudprogramma te kiezen? Je gaat het lezen in deze uitgebreide Jortt boekhouden review. We bespreken dit programma van A tot Z.

Zo lees je onder andere in deze review voor wie is Jortt geschikt, wat de pluspunten zijn, met welke minpunten je rekening moeten houden, tussen welke pakketten je kunt kiezen en wat zeggen andere gebruikers over dit boekhoudprogramma?

Dat zijn enkele vragen die centraal staan in deze Jortt review! Geen tijd? Weet dit! Op dit moment biedt Jortt drie pakketten aan met vele functionaliteiten plus een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Onze tip is dan ook zeker om Jortt gratis te gaan uitproberen.

Wie of wat is Jortt precies?

‘Je boekhouding klaar in 10 minuten’. Als je de website van Jortt bekijkt, zijn dat de eerste woorden die je naar voren ziet komen. Deze woorden geven één ding duidelijk aan: dit boekhoudprogramma zou erg makkelijk en snel moeten werken.

Jortt review
Jortt review van de pakketten

De ontwikkelaars van dit programma hadden één doel: een boekhoudprogramma ontwikkelen waarmee een ondernemer veel tijd kan besparen. Men gelooft er namelijk in dat boekhouden géén mensenwerk is, maar juist dat computers hier veel beter in zijn.

Binnen Jortt ligt de focus op de gebruikers, op technologie en op nieuwe producten. Men wil boekhouden makkelijker maken, men wil boekhouden leuker maken en men wil zoveel mogelijk automatiseren. Daarbij ligt de focus op de toekomst in plaats van op de traditionele manier van boekhouden.

Een ander belangrijk thema binnen Jortt is duurzaam ondernemen. Om zoveel mogelijk duurzaam te ondernemen, draagt Jortt bij aan allerlei projecten in ontwikkelingslanden. Jortt heeft in de afgelopen jaren al ruim $80.000 gedoneerd aan ontwikkelingsprojecten.

Prijzen van de Jortt abonnementen

Spreekt het verhaal van Jortt je nu al aan? Voordat je een abonnement af gaat sluiten, wil je ongetwijfeld meer weten over de tarieven. De tarieven van de abonnementen van Jortt hebben we overzichtelijk voor je in een tabel gezet:

PakketOmschrijvingPrijsMeer info
GratisFactuur- en offerteprogramma met beperkingen€0 euro per maandBekijk bij Jortt
CompleetOnline boekhoudprogramma€22,50 per maandBekijk bij Jortt
PlusJust sit back and relax€34,50 per maandBekijk bij Jortt

Wat voor jou het beste pakket is, hangt vooral van je voorkeuren af. Wat wij persoonlijk interessant vinden, is het gratis pakket. Als je alleen simpel wilt factureren en offreren, biedt dit pakket alle gewenste functies. Mocht je je complete boekhouding bij willen houden, heb je echter wel het Compleet of Plus pakket nodig.

Extra tip vanuit onze kant: het Compleet- en Plus abonnement kun je 30 dagen lang gratis uitproberen. Tijdens deze 30 dagen kun je het pakket van A tot Z uitproberen. Wij verwachten dat je na 30 dagen maar één ding wilt doen: een abonnement afsluiten.

Voordelen van de software van Jortt

Dat veel ondernemers voor Jortt kiezen, is niet geheel verrassend. Dit boekhoudprogramma is namelijk uniek, is onderscheidend en biedt enkele belangrijke voordelen. De belangrijkste voordelen bespreken we hieronder graag uitgebreid(er).

Onwijs duidelijke omgeving

De Jortt omgeving waarin je je boekhouding bijhoudt, is volledig naar onze wens. Het design ziet er gelikt uit, is slim en de structuur van de gehele omgeving is erg duidelijk. Tevens hebben wij opgemerkt dat de software erg gebruiksvriendelijk is. Veel functies en aspecten spreken voor zich, waardoor je zonder kennis dit systeem gebruikt.

Veel automatiseringsmogelijkheden

De woorden ‘automatisering’ en ‘techniek’ staan binnen Jortt centraal. Doordat men allerlei nieuwe technieken aan de website toevoegt, geniet je van veel automatiseringsmogelijkheden. Concreet brengt dit meerdere voordelen met zich mee:

  • Je hoeft steeds minder tijd aan je boekhouding te besteden. Dát betekent dat je meer tijd aan je core business kunt besteden.
  • Je bespaart hier het nodige geld mee. Voor elke ondernemer is tijd geld, vandaar dat je met Jortt het nodige geld kunt besparen.
  • Je verkleint de foutenmarge aanzienlijk. Geautomatiseerde processen zijn foutloos, terwijl mensenwerk altijd fouten met zich meebrengt. Door zoveel mogelijk processen te automatiseren, verklein je de foutenmarge dus aanzienlijk.

Voor veel ondernemers geschikt

Doordat Jortt 3 pakketten aanbiedt, is deze software voor veel ondernemers geschikt/ Ben je een ZZP’er? Dan is Jortt een prima boekhoudprogramma voor je. Heb je je eigen webshop? Dan is Jortt ook een prima boekhoudprogramma. En op deze manier kunnen we nog wel even doorgaan aangezien de software voor veel ondernemers geschikt is.

Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

In onze ogen is Jortt één van de meest onderscheidende boekhoudprogramma’s van dit moment. Wij hadden verwacht dat dit in de prijzen terug te zien zou zijn, maar niks is minder waar. Ongeacht voor welk abonnement je kiest, betaal je hier niet te veel voor. We durven hierdoor te stellen dat men een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding aanbiedt.

Heel veel functionaliteiten

Het meest indrukwekkende aan Jortt vinden wij de functionaliteiten. Je kunt van zo ongekend veel functionaliteiten gebruik maken, waarvan we enkele voorbeelden op een rijtje zetten:

  • Boekhouden: met Jortt hou je van A tot Z je boekhouding bij. Volgens Jortt hoef je hier slechts 10 minuten per maand aan te besteden.
  • Factureren: met Jortt maak je snel en gemakkelijk perfecte facturen. Dit zijn professionele facturen in je eigen huisstijl, inclusief betaalmethoden.
  • BTW aangifte: met Jortt is het doen van een perfecte BTW aangifte kinderspel.
  • Automatisch incasseren: dankzij Jortt is het mogelijk om automatische incasso’s bij je klanten te incasseren. Je regelt dit proces van A tot Z, uiteraard op een wettelijke manier.
  • Boekhoudbot: met de Boekhoudbot van Jortt heb je nergens meer omkijken naar. Deze robot houdt de boekhouding volledig bij, maakt automatisch rapporten op en voorziet je van het juiste advies.

Nadelen van de software van Jortt

De Jortt app is minder goed bevallen tijdens de review

Is het allemaal koek en ei bij de software van Jortt? Nou, wij zijn op slechts een paar kleine nadelen als je dit boekhoudprogramma koopt, namelijk:

  • Uren- en rittenregistratie werkt enigszins omslachtig. Voor deze Jortt review hebben wij de uren- en rittenregistratie uitgeprobeerd, maar hier zijn we niet voor de volle 100% over te spreken. Dat je hier aparte software voor nodig hebt, vinden wij een minpuntje.
  • Beperkte mobiele app. Ook de mobiele app van Jortt vinden wij een klein minpuntje. Qua functionaliteiten en mogelijkheden is deze mobiele app gewoonweg beperkt.

Hoe kun je met Jortt aan de slag gaan?

Ten eerste raden wij je aan om van de gratis proefperiode gebruik te maken. Ben je vervolgens overtuigd van dit boekhoudprogramma? Dan kun je via de website het gewenste abonnement afsluiten, waarna je direct kunt inloggen. Bij Jortt boekhouding inloggen werkt erg simpel, waardoor je snel toegang tot je boekhouding hebt.

Verder kun je de Jortt boekhouding volledig naar wens instellen. Je bepaalt allerlei instellingen zelf, je verwerkt je huisstijl op je facturen en je verwerkt moeiteloos allerlei transacties. De Jortt boekhouder is makkelijk in te stellen én is een ideale ‘zakenpartner’.

Kun je Jortt ook offline gebruiken?

Aangezien Jortt zich op de techniek richt, is het niet mogelijk om Jortt offline te gebruiken. Het woord ‘offline’ komt in de bedrijfsvoering van Jortt sowieso niet voor. Bij dit boekhoudprogramma draait alles om online, digitaal en nieuwe technieken.

Kun je Jortt koppelen aan andere softwaresystemen?

Ja, dit is zeker mogelijk. Het is overigens ook mogelijk om Jortt te koppelen aan je bankrekening. Door dat te doen, stel je Jortt in staat om alle transacties in te laden en automatisch te verwerken.

Wat zeggen andere gebruikers over Jortt?

Dat andere gebruikers over Jortt te spreken zijn, blijkt uit de beoordelingen op Google. Via Google Reviews hebben ruim 1100 gebruikers een beoordeling achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,8 is. Gezien de schaal van 1 tot 5 is dat echt een magnifieke score.

Ook bij Trustpilot zijn tientallen reviews achtergelaten. De gemiddelde score daarvan is echter een stuk lager: een 3,8. Waar dit verschil precies in zit, durven wij niet te zeggen.

De onderstaande beoordelingen vinden wij in ieder geval veelzeggend:

Ervaringen van bestaande klanten met Jortt
Ervaringen van bestaande klanten met Jortt

Conclusie Jortt review: Is boekhouden met deze software aan te raden?

Over het boekhoudprogramma van Jortt zijn we erg te spreken. Dit programma is onderscheidend, is uniek, zorgt voor een glimlach en maakt het bijhouden van de boekhouding een stuk leuker. Zéker als je van alle automatiseringsmogelijkheden gebruik maakt, bespaar je significant veel tijd.

Al met al is Jortt een unieke partij in de wereld van boekhouding. Dat dit door velen gewaardeerd wordt, blijkt ook uit de vele onderscheidingen die Jortt ontvangen heeft. Onder meer het FD en de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen heeft in de afgelopen periode met lovende woorden over Jortt geschreven.

Eigenlijk over alle aspecten van dit programma zijn wij te spreken. De drie pakketten, de vele functionaliteiten, de klantenservice en de prijs-kwaliteitsverhouding zijn allemaal dik in orde. Wij raden je dan ook graag aan om zo snel mogelijk van Jortt gebruik te maken.

Wil je dit boekhoudprogramma graag uitproberen? Meld je direct aan voor de gratis proefperiode van 30 dagen!