Factuur programma ZZP: Top 5 beste factuur software voor het ZZP!

Factuur programma voor het ZZP

Ben je ZZP’er? Zo ja, dan is één van de belangrijkste dingen die je nodig hebt het kunnen versturen (en ontvangen) van facturen. Een eenvoudige manier om facturen te maken en versturen is met een factuur programma voor het ZZP.

Een vraag die hierbij vaak voorkomt: welk factuurprogramma moet ik kiezen? Geen stress. In dit artikel vertellen wij je alles over de 10 beste en voordelige ZZP factuurprogramma’s. Met deze software maak je eenvoudig facturen die je verstuurt met één druk op de knop.

Heb je weinig tijd? Weet dan dit! Een factuurprogramma is altijd aan te raden. Je geniet van veel gemak, een flinke tijdsbesparing en daarmee ook van een kostenbesparing. Zeker aan te raden factuursoftware voor het ZZP, zijn: MoneyMonk, e-Boekhouden en SilvaSoft.

Dit zijn de 5 beste ZZP factuurprogramma’s

Ondernemen is niet altijd makkelijk, maar je kunt het jezelf wel makkelijker maken. Dat doe je onder andere met één van onderstaande factuurprogramma’s voor ZZP’ers. Deze factuur programma’s sluiten simpelweg perfect op de specifieke wensen van een ZZP’er. Aangezien alle software prima aansluit op ZZP’ers kan je het beste meerdere uitproberen.

RankingBoekhoudprogrammaGeschikt voorMeer info
1MoneyMonkDienstverlenende ZZPBekijk MoneyMonk
2e-BoekhoudenBoekhouden & facturerenBekijk e-Boekhouden
3SilvaSoftWebshopsBekijk SilvaSoft
4Myfinance.nlStartersBekijk Myfinance
5SnelStartMet boekhouderBekijk SnelStart

5 factuur programma’s voor het ZZP uitgelicht

Welke van de bovenstaande factuur programma’s kun je nou het beste kiezen? Dit hangt van talloze factoren af. Denk onder meer aan je bedrijfstak, het aantal facturen per maand en het beschikbare budget. Op basis van onder meer die punten kun je voor jezelf het beste factuurprogramma uitkiezen. Probeer vooral meerdere programma’s gratis uit.

MoneyMonk

MoneyMonk is wat ons betreft het beste factuurprogramma voor een ZZP’er. Met name als je een dienstverlenende ZZP’er bent, sluit MoneyMonk perfect op je wensen aan. Dit programma heeft veel te bieden, is duidelijk en is volledig digitaal. Met MoneyMonk kun je bovendien meer dan alleen factureren.

MoneyMonk is het beste factuur programma voor het ZZP

Je kunt ook je complete boekhouding bijhouden, inclusief een uren- en rittenregistratie. Dit alles doe je voor een vanaf prijs van €7,50 per maand! Het is ook nog mogelijk om dit pakket gratis uit te proberen. Meld je voor MoneyMonk aan en probeer het programma 30 dagen gratis uit. Daarbij maak je van alle mogelijke functies gebruik, zoals:

 • Btw-aangifte
 • Bankkoppeling
 • Offertes
 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie
 • Rapportages

e-Boekhouden

Aan de startende ZZP’er raden wij vooral e-Boekhouden aan. Dit komt onder meer doordat je als startende ZZP’er dit programma 15 maanden gratis kunt gebruiken. Ofwel, vanaf de inschrijvingsdatum bij de KVK is dit 1,5 jaar lang een gratis boekhoudprogramma voor het ZZP. Qua factureren valt bij e-Boekhouden meteen het gemak op.

e-Boekhouden is het tweede beste factuursoftware voor het ZZP

Het maken en versturen van facturen is voor elke ZZP’er een koud kunstje. Het programma spreekt voor zich en is ook nog naar wens uit te breiden. Zo kun je ook voor een combinatie van boekhouden & factureren kiezen. Tevens biedt e-Boekhouden functies op het gebied van relatiebeheer, ledenadministratie en urenregistratie aan.

Voor het factureren pakket van e-Boekhouden betaal je €9,50 per maand. Je kunt echter ook voor Boekhouden & Factureren kiezen. In dat geval betaal je €24,00 per maand.

SilvaSoft

Met name voor webshops is SilvaSoft het beste ZZP boekhoudprogramma. Als je aan het roer van je eigen kleine webshop staat, komt er onwijs veel op je af. Je hebt met je producten, voorraad, klanten, webshop en administratie te maken. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, is het aan te raden om van SilvaSoft gebruik te maken.

SilvaSoft is het derde beste factuur programma voor het ZZP

Dit factuurprogramma is uitermate eenvoudig in gebruik. Dit geldt voor de facturatiefunctie, maar ook voor bijvoorbeeld voorraadbeheer. Want ja, SilvaSoft is méér dan alleen een factuurprogramma voor ZZP’ers.

Bij SilvaSoft kun je geheel zelf je pakket samenstellen. Voor de facturatiemodule betaal je slechts €6,95 per maand. Voor de boekhoudenmodule betaal je €11,95 per maand en voor de product- en voorraadbeheermodule betaal je €4,95 per maand. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf maar wilt.

Myfinance.nl

Voor startende ondernemers is Myfinance.nl ook een interessante optie. Bij dit factuurprogramma valt vooral de eenvoud op. Zelfs als je als ZZP’er Myfinance.nl voor het eerst gebruikt, spreekt dit programma direct voor zich.

Myfinance is het vierde beste factuursoftware voor het ZZP

Het is als starter ook nog mogelijk om dit ZZP boekhoudprogramma gratis uit te proberen. Daarbij merk je al direct op dat dit programma méér dan alleen factureren te bieden heeft. Je kunt het ook gebruiken voor je complete boekhouding. Ook voor bijvoorbeeld je btw-aangifte kun je gerust Myfinance.nl gebruiken.

Dit factuurprogramma is ook nog voordelig. Voor een vast bedrag vanaf €10 per maand geniet je al van het complete pakket. Dit betekent dat je onbeperkt kunt factureren en kunt boekhouden.

SnelStart

Heb je als ZZP’er al een flinke groei doorgemaakt? Dan is het goed mogelijk dat je een boekhouder in de arm hebt genomen. Indien dit het geval is, raden wij je het programma van SnelStart aan. Dit programma kun je namelijk perfect delen met je boekhouder.

SnelStart is het vijfde derde beste factuur programma voor het ZZP

Het factuurprogramma van SnelStart is opvallend uitgebreid. Je kunt daarbij ook nog eens uit 4 pakketten kiezen. Bij sommige pakketten kun je zelfs met debiteurenbeheer, orderbeheer en voorraadbeheer aan de slag gaan. Ongeacht op wat voor manier je als ZZP’er onderneemt, kun je voor het factuurprogramma van SnelStart kiezen.

Hiervoor zal je minimaal het inKaart boekhoudpakket moeten hebben dat een vanaf prijs heeft van €18,00 per maand.

Meer informatie over een factuur programma voor het ZZP

Veel eenvoudige boekhoudprogramma’s voor het ZZP zijn ook qua factureren relatief eenvoudig in gebruik. Het is ideaal zodat je even snel een factuur op kunt stellen en vervolgens snel (digitaal) kunt versturen. Het valt op dat veel factuurprogramma’s volledig online zijn. Dit brengt de volgende voordelen met zich mee:

Wat zijn de voordelen van een online factuur programma?

 • Je kunt je facturen niet kwijtraken. Elke factuur die je met een online factuur programma maakt, wordt online opgeslagen. Dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat je de facturen kwijt kunt raken want deze staan in de Cloud.
 • Je hebt altijd toegang tot je facturen. Ben je als ZZP’er veel online? Dan is het ideaal dat je met een online factuur programma altijd toegang tot je facturen hebt. Waar je ook bent en wat je ook aan het doen bent.
 • Je kunt onderweg facturen opstellen. Heb je het als ZZP’er erg druk? Een online factuurprogramma biedt uitkomst. Je kunt namelijk onderweg gewoon facturen opstellen. Ook is het mogelijk om deze facturen direct te versturen.

Wat kun je met een online factuurprogramma?

Met een online factuurprogramma kun je veel. Heel veel zelfs. Ten eerste is het mogelijk om je eigen facturen te maken. Dit doe je volledig in je eigen huisstijl, waardoor de ontvanger direct ziet van wie de factuur afkomstig is.

Ten tweede is het mogelijk om direct de factuur te versturen. Dit doe je bij veel factuurprogramma’s als ZZP’er met één druk op de knop. Ten derde is het mogelijk om de betaling van de factuur in de gaten te houden. Blijft onverhoopt de betaling uit? Dan kun je herinneringen en aanmaningen sturen.

Tot slot is het mogelijk om van allerlei bijkomende functies gebruik te maken. Denk hierbij aan de complete boekhouding die je met een goed online factuurprogramma bij kunt houden. Ideaal, wat ons betreft!

Facturen maken met Excel of een factuurprogramma?

Maak je facturen altijd met een factuurprogramma. Excel brengt namelijk meerdere nadelen met zich mee:

 • Je kunt je Excel bestand kwijtraken. Crasht onverhoopt je computer? Of raak je je laptop kwijt? In beide gevallen ben je je Excel-bestand en de facturen kwijt.
 • De foutenmarge is erg groot. Bij Excel heb je met een grote foutenmarge te maken. Staat er een formule verkeerd? Of gebeurt er iets anders in de spreadsheet? Dan is de kans groot dat je gehele boekhouding niet meer klopt.
 • Excel biedt geen automatiseringsmogelijkheden. Als je van een online factuurprogramma gebruik maakt, geniet je van veel automatiseringsmogelijkheden. Daar is bij Excel absoluut nauwelijks sprake van.

Kortom, welk ZZP factuur programma is het beste voor mijn onderneming?

Voor elke ZZP’er is een goed factuur programma onmisbaar. Hierbij zijn de programma’s van: MoneyMonk, e-Boekhouden, SilvaSoft, Myfinance en SnelStart goede opties. Hoewel ze allemaal enigszins van elkaar verschillen, zijn ze allemaal afgestemd op ZZP’ers.

Kortom, wij raden je één van de bovenstaande programma’s aan. Maar besef goed dat elk programma zijn eigen voor- en nadelen heeft. Het is daarom verstandig om meerdere van de bovenstaande factuur programma’s (gratis) voor jezelf eens uit te proberen. Zo kan jezelf ervaren welk programma het fijnst werkt.

Zoals gezegd biedt vrijwel elk programma een gratis periode aan, waardoor je dit kosteloos kunt uitproberen. Naar onze mening maakt dit het des te makkelijker om voor jezelf het beste ZZP factuur programma uit te kiezen!

Veelgestelde vragen voor ZZP factuur programma

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij ZZP’ers die op zoek zijn naar meer informatie over goede factuurprogramma’s.

Hoe moet je factureren als ZZP’er?

Als ZZP’er moet je je qua facturen aan de wettelijke eisen houden. De Belastingdienst heeft op zijn website een rijtje staan met eisen waar elke factuur aan moet voldoen. Tevens is het belangrijk dat je elke verstuurde factuur 7 jaar lang in je administratie bewaard.

Hoe vaak moet ik factureren als ZZP’er?

Dit is volledig aan jezelf om te bepalen. Je kunt elke week facturen naar je klanten versturen, maar je kunt ook voor maandelijkse facturen kiezen. Of verkoop je producten? Dan moet je per order een factuur versturen.

Hoe maak ik makkelijk een factuur?

Dit doe je met een online factuurprogramma voor ZZP’ers. Zo’n programma stelt je in staat om in je eigen huisstijl binnen een paar seconden je factuur op te stellen. Met zo’n programma is het ook mogelijk om de factuur direct naar je klant te versturen.