AFAS SB+ small business voor ZZP en eenmanszaken tot 5 werknemers!

AFAS SB Plus

In de afgelopen periode is AFAS SB+ opgeklommen tot één van de populairdere boekhoudprogramma’s van ons land. Dit is met name te danken aan de kwaliteit van de software, maar ook aan de vele opties die de software voor kleine ondernemers biedt.

Hoe dan ook, in dit artikel kom je alles te weten over AFAS. Zo kijken we onder andere naar: wie of wat AFAS is, de prijzen, de voordelen, de nadelen, hoe je kunt gaan beginnen met boekhouden in AFAS SB+ en wat de ervaringen zijn van bestaande ondernemers.

Geen tijd? Weet dit! AFAS SB+ is geschikt voor kleine ondernemers (ZZP of eenmanszaken) tot 5 werknemers die veel zaken willen automatiseren. Ben je niet zo technisch? Of is de omvang van de boekhouding te overzien? Kies dan voor goedkopere boekhoudsoftware.

Wie of wat is AFAS precies?

Het Nederlandse softwarebedrijf AFAS zag al in 1996 het levenslicht. Het bedrijf werd opgericht door enkele voormalige werknemers van Getronics. Door een zogeheten managementbuy-out waren deze werknemers in staat om zelf een softwarebedrijf op te starten. Destijds begon het als AFAS Automatisering, maar dit werd al snel AFAS Software.

AFAS haar sponsorpartners
AFAS haar sponsorpartners

Onder deze naam heeft AFAS een goede naam gemaakt. Het heeft namelijk veel softwaresystemen uitgebracht. Ook heeft het softwarebedrijf Yunoo overgenomen en heeft tal van zaken gesponsord. Zo was AFAS jarenlang de naamgever van het stadion van AZ en hoofdsponsor van het AFAS Circustheater en AFAS live.

Door de jaren heen heeft AFAS ook de stap gemaakt naar de Caraïben en België. Het hoofdkantoor is nog steeds actief in Leusden. Hoe dan ook, in de wereld van boekhoudprogramma’s is AFAS een unieke speler. Veel partijen richten zich uitsluitend op hun boekhoudprogramma, maar daar is bij AFAS allerminst sprake van.

AFAS heeft juist allerlei soorten software door de jaren heen ontwikkeld. Met het boekhoudprogramma AFAS SB+ wil AFAS kleine bedrijven tot 5 werknemers bedienen. Het kenmerk is net als bij de andere software ook hier weer (veel) zaken automatiseren.

Prijzen en kosten van AFAS SB+

Ondernemers die met AFAS SB+ aan de slag willen, betalen hiervoor standaard een prijs vanaf €59,00 per maand. In tegenstelling tot andere boekhoudprogramma’s kan je niet kiezen voor andere goedkopere pakketten om mogelijk de kosten wat te drukken.

Dit gezegd hebbende, AFAS SB+ rekent geen overige kosten. Waar je bij andere boekhoudprogramma’s moet betalen voor (automatisering-)functies zoals scan & herken is dit niet bij AFAS SB+ het geval. Voor een vast bedrag per maand heb je geen limieten.

Vooral als je verwacht dat jouw bedrijf de komende jaren gaat groeien, dan kan AFAS SB+ voor het beste boekhoudprogramma voor ZZP’ers of kleine eenmanszaken zijn. Wil je geen gebruik maken van de automatisatie functies? Kies dan voor een goedkoper programma.

Product tour of proefversie bekijken in een Webinar of 1 op 1 demo

Wil je meer informatie krijgen over de prijzen van de AFAS boekhoudpakketten? Dan kun je maar één ding doen: het abonnement aanvragen. Weet je nog niet zeker of een AFAS boekhoudpakket echt iets voor jou is? Dan is het verstandig om de product tour op de website van AFAS SB+ goed door te nemen.

Ook kan je een online demo Webinar bijwonen. Wil je liever één op één advies? In dat geval kan ook een 1 op 1 online demo iet voor jou zijn.

AFAS SB+ haar dashboard introductie

Voordelen van de software van AFAS SB+

Doe je er verstandig aan om te kiezen voor een AFAS boekhoudpakket? Dat ligt vooral aan je eigen wensen. Feit is dat wij van mening zijn dat dit pakket de nodige voordelen met zich meebrengt. Over de belangrijkste voordelen informeren wij je hieronder graag nader.

Alles in één oplossing voor de boekhouding

Als je kiest voor AFAS SB+ dan heb je als kleine ondernemer geen meerdere pakketten nodig. Ofwel, met alleen AFAS SB+ is het mogelijk om de boekhouding te doen en gebruik te maken van de scan & herken optie. Ook heb je geen aparte software nodig voor CMR.

AFAS gaat verder waar andere programma’s blijven steken

We durven te stellen dat AFAS één van de meest geavanceerde boekhoudprogramma’s aanbiedt. Dit systeem gaat wat ons betreft een stuk verder dan andere programma’s. Waar je bij andere programma’s tegen grenzen aanloopt, is hier bij AFAS geen sprake van.

Zodra je van het AFAS boekhoudpakket gebruik maakt, valt het dashboard direct op. Dit dashboard is op een hele slimme manier ontwikkeld, waardoor het erg overzichtelijk is. Met dit dashboard krijg je een allesomvattend beeld van je bedrijf en financiële resultaten.

Onbeperkte automatiseringsmogelijkheden

Kies je voor AFAS? Dan kies je voor onbeperkte automatiseringsmogelijkheden. Deze software biedt op tal van zaken de nodige mogelijkheden aan ten behoeve van automatisering. Hierdoor besparen ondernemers zowel tijd als geld.

Hierbij gaat het niet alleen om de boekhouding automatiseren, maar juist om het automatiseren van alle financiële processen. Dit betekent dat je veel tijd gaat besparen, dat je veel geld gaat besparen en dat je geen omkijken meer naar je boekhouding hebt.

Een treffend voorbeeld hiervan is de scan & herken optie zonder limiet. Op de website van AFAS vind je meer informatie over de talloze automatiseringsmogelijkheden.

Nadelen van de software van AFAS

Voor het grootste gedeelte zijn wij erg enthousiast over AFAS boekhouding. Wel moet je bij dit boekhoudpakket met twee nadelen rekening houden:

  • Vooral geschikt voor de complexere administraties. Alleen als je een complexe administratie hebt, is het aan te raden om voor AFAS te kiezen. AFAS Small Business is meer geschikt voor de kleinere bedrijven, maar is wel relatief prijzig. Als je een ZZP’er bent, kun je beter voor een simpeler en betaalbaarder programma kiezen.
  • Weinig pakket keuze. Waar je bij andere boekhoudprogramma’s de vrijheid hebt om de keuze te maken voor een goedkoper of duurder boekhoudpakket, daar is dit bij AFAS niet mogelijk. Vooral voor de kleine ondernemer dat enkel facturen verwerkt en verstuurt kan een ander goedkoper boekhoudprogramma beter zijn.

Hoe kun je met AFAS aan de slag gaan?

Ben je overtuigd van de software van AFAS? Dan is het zaak om je eventueel nog nader te verdiepen in dit systeem. Doe dit door eerst een 1 op 1 demo of een live Webinar in te plannen. Zo kan je direct een beetje gevoel krijgen bij de boekhoudsoftware.

Bevalt het? In dat geval kan je het bestelformulier op de website van AFAS invullen. Je verstrekt een machtiging aan AFAS SB+ om maandelijks €59 af te schrijven. Goed om te weten is dat het bedrag niet direct wordt afgeschreven van jouw zakelijke rekening.

Op de website van AFAS klein zakelijk vind je hier alle informatie over. Nadat je het bedrijf geabonneerd hebt, zorgt AFAS met haar ondersteuning voor een vlekkeloze implementatie. Hierbij merk je direct dat je met een professionele partij te maken hebt.

Ervaringen van gebruikers met AFAS SB+

Volgens enkele gerenommeerde reviewwebsites scoort AFAS SB+ een 7+. Deze mooie voldoende wordt vooral gescoord door een degelijke ondersteuning vanuit AFAS. Ook is het gebruiksvriendelijke dashboard een zege voor menig ondernemer.

Afgezien van de positieve ervaringen, zijn er ook enkele nadelen. Zo klagen enkele bestaande gebruikers vooral over de app. Bij het boekhoudprogramma is namelijk ook een app inbegrepen, maar bij enkele gebruikers is er regelmatig een foutmelding.

Hoe dan ook, wil je meer weten over de ervaringen met AFAS? Dan kun je het beste even naar de website van AFAS klein zakelijk toegaan. Boek een demo of bekijk de product tour om zelf een mening te kunnen vormen voordat je dit boekhoudprogramma besteld.

Vergelijken van de AFAS SB+ pakketten

Heb je op voorhand al interesse in de boekhoudsoftware van AFAS? Dan is het goed om te weten dat dit bedrijf slechts voor één abonnementsvorm gekozen heeft. Voordat je het boekhoudprogramma aanschaft is het verstandig om boekhoudprogramma’s te vergelijken. Op deze manier kan je het boekhoudpakket in perspectief zetten.

Kortom, is AFAS SB+ aan te raden?

In dit artikel is de belangrijkste informatie over AFAS klein zakelijk aanbod gekomen. Of dit boekhoudprogramma ook iets voor jou zal zijn hangt volledig van jouw eigen wensen af. Wil je veel automatiseren zonder limieten? In dat geval is AFAS klein zakelijk iets voor jou.

Ben je niet zo technisch aangelegd? Of is de omvang van de boekhouding te overzien? In dat geval kan je beter een ander boekhoudprogramma kopen. Boekhoudprogramma’s zoals e-Boekhouden, Rompslomp en Silvasoft zijn al beschikbaar vanaf €15 per maand. Enkele automatische functies (scan en Herken) zijn tot een maximum inbegrepen.

Hoe dan ook, met het AFAS kun je in ieder geval heel veel kanten op. Je geniet van ongekend veel functies, van veel automatiseringsmogelijkheden en van veel