SnelStart vs e-Boekhouden: Wat is het beste boekhoudprogramma?

SnelStart vs E-boekhouden vergelijking

Ben je ondernemer en benieuwd naar de vergelijking tussen Snelstart vs e-Boekhouden? In dit artikel maken wij een uitgebreide vergelijking maken tussen deze programma’s. Zo krijg jij een compleet beeld en kan je snel een keuze maken.

In dit artikel kijken we onder andere naar de achtergrond van SnelStart en e-Boekhouden, wat de overeenkomsten en verschillen zijn en of de belangrijkste functies zijn inbegrepen. Verder bespreken we de kosten en ervaringen van klanten.

Geen tijd? Weet dit! Voor startende en kleine ondernemers is e-Boekhouden uitermate geschikt. Dit programma is betaalbaar met alle belangrijke functies zonder poespas. SnelStart is door haar uitgebreidere functies meer geschikt voor grotere bedrijven.

Vergelijk direct SnelStart en e-Boekhouden

Afgezien van onze vergelijking kan het interessanter zijn om zelf de pakketten van SnelStart en e-Boekhouden met elkaar te gaan vergelijken. Gebruik hieronder de vergelijker en geef jouw voorkeuren aan en zie direct het goedkoopste programma!

Over SnelStart

Ruim 40 jaar geleden begon dit bedrijf al met het ontwikkelen van een eigen systeem. Met dit systeem zou het boekhouden voor ondernemers (veel) makkelijker moeten worden. in dat doel is men uiteindelijk geslaagd. Op dit moment biedt SnelStart meerdere pakketten aan. Meer dan 100.000 klanten hebben reeds voor SnelStart gekozen.

Over e-Boekhouden

In 2002 werd het bedrijf e-Boekhouden opgericht. Vanaf dat moment lag de focus op een goed boekhoudprogramma voor de kleine ondernemers. Dit bedrijf is zich nooit op de grotere bedrijven gaan richten, maar is juist voor de kleine ondernemers erg interessant. Door de jaren heen heeft e-Boekhouden in ieder geval een geweldige groei doorgemaakt.

Overeenkomsten tussen SnelStart en e-Boekhouden

Tussen deze boekhoudprogramma’s bestaan grote verschillen, maar ook veel overeenkomsten. Alle overeenkomsten bespreken we hieronder in het kort.

Online boekhoudprogramma’s

Beide programma’s zijn volledig online te gebruiken. Concreet betekent dit dat beide programma’s zich in de cloud bevinden, waardoor je te allen tijde toegang tot je boekhouding hebt. Ongeacht waar je bent of hoe laat het is; je hebt alleen een internetverbinding nodig om gebruik van het boekhoudprogramma te kunnen maken.

Meerdere abonnementen/pakketten

Bij zowel SnelStart als bij e-Boekhouden kun je uit meerdere abonnementen kiezen. Ideaal volgens ons, aangezien elke ondernemer andere eisen stelt. Op basis van je eigen eisen kun je altijd wel een geschikt abonnement bij SnelStart of e-Boekhouden vinden.

Populair

SnelStart én e-Boekhouden behoren tot de populairste boekhoudprogramma’s in ons land. Deze boekhoudprogramma’s hebben een prima naam opgebouwd, hebben een flinke klantenbase opgebouwd en worden goed beoordeeld. Het is dan ook niet geheel verrassend dat wij juist tussen deze programma’s een vergelijking maken.

Verschillen tussen SnelStart en e-Boekhouden

Dat SnelStart en e-Boekhouden overeenkomsten hebben, staat vast. Dat er tussen beide programma’s ook duidelijke verschillen te constateren zijn, is eveneens een feit. Over de belangrijkste verschillen tussen SnelStart en e-Boekhouden vertellen we je hieronder alles.

Doelgroep: SnelStart vs e-boekhouden

Beide boekhoudprogramma’s richten zich op een andere doelgroep. Zoals al eerder gezegd richt e-Boekhouden zich volledig op kleinere ondernemers. Kleinere ondernemers hebben vaak behoeft aan een simpel programma met de belangrijkste functies.

E-Boekhouden is vs SnelStart meer geschikt voor beginners en kleine bedrijven

Dat is bij SnelStart een ander verhaal. SnelStart richt zich namelijk op ZZP’ers, op MKB bedrijven en op accountants. Dit blijkt direct uit de pakketten die SnelStart op dit moment hanteert, waarover later meer in dit artikel.

Feit is dat SnelStart voor ondernemers met grotere bedrijven geschikt is. Ondertussen is het voor kleinere ondernemers wellicht interessanter om voor e-Boekhouden te kiezen. Dat programma is immers volledig op de kleine ondernemer gericht.

Koppelingsmogelijkheden: SnelStart vs e-boekhouden

Een goed boekhoudprogramma zou je aan meerdere andere systemen moeten koppelen. Dat is zowel bij SnelStart als bij e-Boekhouden inderdaad het geval. Er is echter wel een groot verschil zichtbaar op het gebied van deze koppelingen.

Bij e-Boekhouden zijn de koppelingen relatief beperkt. Je kunt dit programma aan bijvoorbeeld je bank koppelen, maar daar blijft het dan ook wel bij. Bij SnelStart kun je echter uit véél meer koppelingen kiezen. Zo is het mogelijk om dit programma rechtstreeks aan Mollie te koppelen.

Op dit gebied bestaat volgens ons geen ‘goed’ of ‘fout’. Doordat beide programma’s zich op een andere doelgroepen richten, zijn de koppelingsmogelijkheden ook anders ingericht. Feit is dat beide partijen deze mogelijkheden in ieder geval prima op orde hebben.

Functionaliteiten: SnelStart vs e-boekhouden

Het grootste verschil is terug te vinden op het gebied van functionaliteiten. We kunnen hierover het volgende stellen:

  • e-Boekhouden: biedt alle functionaliteiten aan waar kleinere ondernemers behoefte aan hebben. Dit zijn niet de meest complexe functionaliteiten, maar zijn juist functionaliteiten die het boekhouden een stuk makkelijker maken.
  • SnelStart: biedt veel functionaliteiten aan, inclusief vrij complexe functionaliteiten. Zo is het ook mogelijk om met dit systeem aan orderbeheer en voorraadbeheer te doen.

Qua functionaliteiten is SnelStart dus een stuk uitgebreider. We vallen enigszins in herhaling, maar dit heeft uiteraard weer met de focus te maken. SnelStart richt zich op allerlei soorten bedrijven, terwijl e-Boekhouden haar focus ligt op kleine ondernemers.

Proefperiode: SnelStart vs e-boekhouden

Voordat je het boekhoudprogramma gaat kopen kan je van beide boekhoudprogramma’s een gratis proefperiode profiteren. Bij SnelStart duurt deze proefperiode maar liefst 30 dagen, maar bij e-Boekhouden slechts 15 dagen. Overigens krijgen starters bij e-Boekhouden de eerste 15 maanden gratis.

Tarieven: SnelStart vs e-boekhouden

Op het gebied van tarieven bestaan ook duidelijke verschillen tussen beide programma’s. Dit heeft niet alleen met de tarieven zelf te maken, maar ook met de verschillende pakketten. Verderop in dit artikel zetten we de pakketten van beide programma’s graag op een rijtje.

Look-and-feel: SnelStart vs e-boekhouden

Het is geen verrassing, maar beide systemen werken volledig op hun eigen manier. Dit blijkt onder meer uit de look-and-feel van de websites. Bij SnelStart heeft men de keuze gemaakt voor een huisstijl met daarin de kleuren blauw en oranje. Vooral de kleur oranje is goed aanwezig, zoals je ook op de website al kunt zien.

Bij e-Boekhouden heeft men voor alleen een blauwe kleur gekozen. Opvallend is dat de buttons op de website ook in het oranje uitgevoerd zijn. De manier waarop beide systemen werken, is compleet anders. Het dashboard bij beide systemen is anders, de rapportages zijn bij beide systemen anders en de menu-items zijn ook anders.

Wat voor jou het beste systeem is, is op voorhand lastig in te schatten. Alleen daarom al raden wij je aan om bij beide systemen van de gratis proefperiode gebruik te maken!

Helpdesk: SnelStart vs e-boekhouden

Zit je met een vraag of met een probleem? SnelStart en e-Boekhouden hebben beide hun helpdesk prima op orde. Feit is wel dat je bij beide partijen op een andere manier contact op kunt nemen:

  • e-Boekhouden: je kunt bellen naar 088 6500 201, een online contactformulier invullen of mailen naar sales@e-boekhouden.nl.
  • SnelStart: je kunt bellen naar 02222 36 30 60 of mailen naar klantenservice@snelstart.nl. Ook is het mogelijk om SnelStart een bericht via LinkedIn, Twitter of Facebook te sturen.

Wat betaal je voor SnelStart of e-Boekhouden?

Heb je het artikel tot zover doorgenomen? Dan heb je ongetwijfeld al een duidelijke indruk van beide systemen gekregen. Om dit artikel nog waardevoller voor je te maken, bespreken we van beide programma’s graag de pakketten inclusief tarieven.

SnelStart

Bij SnelStart heb je de keuze uit maar liefst 6 pakketten. Sommige pakketten zijn voor kleinere ondernemers geschikt, terwijl andere pakketten voor complexere boekhoudingen zijn geschikt. De 6 pakketten, inclusief tarieven, vind je in onderstaande tabel:

PakketDoelPrijs per maandMeer info
inStapOnbeperkt offertes en facturen versturen10 euro per maandBekijk bij SnelStart
inKaartZelf inboeken en werken met incasso’s15 euro per maandBekijk bij SnelStart
inBalansUitgebreid boekhouden27,50 euro per maandBekijk bij SnelStart
inZichtCompleet orderbeheer37,50 euro per maandBekijk bij SnelStart
inControleVoorraadbeheer en koppelingen50 euro per maandBekijk bij SnelStart
inHandelIdeaal voor webshopsPrijs op aanvraagBekijk bij SnelStart

e-Boekhouden

Zoals eerder in dit artikel aangegeven, richt e-Boekhouden zich op de startende ondernemer. Dit blijkt duidelijk uit de functionaliteiten, maar ook uit de pakketten. In onderstaande tabel vind je daar alle informatie over:

PakketDoelPrijs per maandMeer info
Startende ondernemerFacturerenGratisBekijk bij e-Boekhouden
Startende ondernemerBoekhoudenGratisBekijk bij e-Boekhouden
ZZP/MiniBoekhouden én factureren9,95 euro per maandBekijk bij e-Boekhouden
StandaardBoekhouden14,50 euro per maandBekijk bij e-Boekhouden
StandaardFactureren9,50 euro per maandBekijk bij e-Boekhouden

Bij e-Boekhouden moet je even goed op de volgende aandachtspunten letten:

  • e-Boekhouden is voor startende ondernemers de eerste 15 maanden gratis. Tijdens deze periode is zowel het boekhouden als het factureren volledig gratis.
  • e-Boekhouden biedt een boekhoud- en facturatiepakket aan. Bij het Standaard pakket kun je voor beide pakketten kiezen, maar ook voor een los pakket. Beide pakketten tezamen kosten in ieder geval 24 euro per maand.

Dit zeggen gebruikers over SnelStart en e-Boekhouden

Zowel SnelStart als e-Boekhouden zijn bijzonder populaire boekhoudprogramma’s. Dit blijkt onder meer uit de vele beoordelingen die we online hebben gevonden. Deze beoordelingen bespreken we hieronder graag in het kort.

SnelStart

Op dit moment maken ruim 100.000 klanten gebruik van SnelStart. Sommige van deze gebruikers hebben een beoordeling bij Trustpilot achtergelaten; de gemiddelde beoordeling hierbij is een 4,5 op een schaal van 1 tot 5. Dat maar liefst 75% van de gebruikers SnelStart de volle beoordeling (5 sterren) geeft, is wat ons betreft veelzeggend. 

e-Boekhouden

Over e-Boekhouden zijn bij Trustpilot nog veel meer beoordelingen achtergelaten. Het gaat om ruim 1100 reviews, waarvan de gemiddelde beoordeling een 4,8 is. Maar liefst 80% van de gebruikers geeft e-Boekhouden de volle score van 5 sterren!

Bekijk hier onze review van E-boekhouden.

Kortom, SnelStart vs e-Boekhouden wat is voor jou het beste boekhoudprogramma?

Kun je het beste voor SnelStart boekhouding kiezen? Kun je het beste voor e-Boekhouden kiezen? Deze Snelstart vs. e-Boekhouden vergelijking is wat ons betreft erg interessant. Beide staan goed aangeschreven, bieden veel pakketten aan en zijn betaalbaar.

Wat voor jou de beste keuze is, hangt vooral van de omvang van je bedrijf en boekhouding af. Heb je een niet al te groot bedrijf met een simpele boekhouding? Dan is het beter om voor e-Boekhouden te kiezen.

Heb je een groter bedrijf met veel facturen en iets complexere fiscale zaken? Dan kies je veel beter voor SnelStart. Dat is ook het geval als je bijvoorbeeld met order- of voorraadbeheer aan de slag wilt gaan.