Rompslomp review: Is boekhouden met deze software iets voor jou?

Rompslomp.nl boekhouden logo
Rompslomp logo

Ben je op zoek naar meer informatie over het boekhoudprogramma Rompslomp? In deze Rompslomp review kijken we naar alle belangrijke punten. Zo weet jij uiteindelijk of het betrouwbare software is voor de administratie van jouw onderneming.

Zo kijken we onder andere in dit artikel naar wat Rompslomp is, welke functies er zijn, de meegeleverde app, welke pakketten er zijn, hoe je een gratis proefaccount aanmaakt en de verschillen met andere programma’s.

Geen tijd? Weet dit! Heb jij ook zo een hekel aan de boekhouding, maar houd je graag de touwtjes in handen? Dan is Rompslomp wellicht wat voor jou. Dit boekhoudprogramma is speciaal gemaakt voor ZZP’ers en maakt het bijhouden van jouw administratie eenvoudig.

Vergelijken van Rompslomp boekhoudpakketten

Hoewel wij in deze review de belangrijkste aspecten van het boekhoudprogramma Rompslomp behandelen kan het voor sommige ondernemers waardevoller zijn om zelf te vergelijken. Zo zie je direct de prijs per maand en of het ook geschikt is voor jouw bedrijf.

Wat is Rompslomp?

Rompslomp is een synoniem voor rommel, maar ook een boekhoudprogramma voor ZZP’ers. Bij Rompslomp staat gebruiksvriendelijkheid bovenaan. Het bedrijf is een aantal jaar geleden opgericht door ondernemers, voor ondernemers en is gevestigd in Utrecht.

Rompslomp biedt drie verschillende pakketten aan, inclusief een gratis pakket voor het opstellen van facturen. Het grootste pakket verzorgt jouw volledige online administratie en automatiseert jouw boekhouding waar mogelijk.

Rompslomp staat bekend om het simpele taalgebruik en de gebruiksvriendelijke interface. Op deze manier sluit zij helemaal aan bij haar doelgroep van kleine bedrijven en ZZP’ers. Lees snel verder voor de belangrijkste functies van Rompslomp haar boekhoudsoftware.

Functies van Rompslomp boekhoudsoftware

Rompslomp biedt tal van functies aan, waarmee je vanaf ieder apparaat de boekhouding up to date houdt. Zowel vanaf vaste apparaten op kantoor alsmede via de mobiele app als je onderweg bent. Hieronder lees je de meest belangrijke functies.

Belangrijke aangeboden functies

  • Het opstellen van offertes en facturen, inclusief jouw eigen huisstijl.
  • Betaalverzoeken sturen met iDEAL, zodat jouw klanten direct en makkelijk jouw factuur kunnen voldoen en het geld snel op jouw rekening staat.
  • Rompslomp neemt jouw complete boekhouding over, zodat je altijd weet hoe jouw bedrijf er financieel voorstaat en je nooit meer hoeft te zoeken naar facturen of bonnetjes.
  • Met Rompslomp dien jij in een handomdraai jouw BTW aangifte in, waardoor je tijd overhoudt voor het ondernemen zelf.
  • Koppel jouw zakelijke bankrekening van diverse banken, aan jouw online boekhouding met de automatische bankkoppeling. Op deze manier wordt jouw administratie deels ge-automatiseert en gegevens automatisch overgenomen en gekoppeld.
  • Losse bonnetjes en documenten behoren tot het verleden, want met de app scan jij deze direct naar jouw online boekhouding. De slimme herken optie neemt bepaalde delen van jouw bon over. Jij hoeft deze gegevens alleen nog maar te controleren en goed te keuren, dankzij de Scan & Herken functie.
  • Maak gebruik van de uren- en rittenregistratie, voor het bijhouden van tijd en kilometers. Zowel jouw uren en ritten registreer je eenvoudig waardoor je al jouw zakelijke gegevens in één overzicht hebt. Dit is zowel erg handig voor de belastingdienst, als voor het opstellen van gespecificeerde facturen aan klanten.
  • Door middel van klantenbeheer heb jij al jouw klanten en hun gegevens, altijd bij de hand.
  • Kom je er niet uit, vraag dan via Rompslomp hulp van een boekhouder of accountant.
  • Verkrijg inzicht in jouw administratie, zoals het grootboek, voorraadbeheer, mutaties, de winst & verlies rekening, het balans overzicht en nog veel meer.

De Rompslomp app

De Rompslomp app valt positief op in deze review
De Rompslomp app valt positief op in deze review

Rompslomp biedt een Android app aan via de Google Play Store en een iOS app via de App Store. De Rompslomp app is makkelijk in gebruik en beschikt over simpele termen. Met name voor het bijhouden van uren en ritten biedt de app een uitkomst, aangezien je deze registreert wanneer je maar wil en waar je ook bent.

De app zelf is gratis, maar voor sommige functies dien je wel te betalen, zoals de scan & herken optie voor losse bonnetjes en documenten.

Welk boekhoudpakket past bij mijn bedrijf?

Rompslomp beschikt over drie verschillende pakketten, inclusief een gratis pakket. Als we de prijzen vergelijken met andere online aanbieders van boekhoudprogramma’s, is de prijs-kwaliteitsverhouding erg goed.

Naast de prijzen van de pakketten zelf, is het verstandig om te kijken naar de eventuele bijkomende kosten. Sommige boekhoudpakketten lijken op het eerste gezicht erg goedkoop, maar blijken achteraf een stuk duurder te zijn vanwege extra kosten. Hieronder hebben we de pakketten en bijkomende kosten van het boekhoudpakket voor jou op een rij gezet.

PakketPrijs per maandMeer info
Gratis-pakket€0,00 per maandBekijk bij Rompslomp
Plus-pakket€5,00 per maandBekijk bij Rompslomp
Pro-pakket€15,00 per maandBekijk bij Rompslomp
Overzicht van de Rompslomp boekhoudpakketten

Gratis pakket

Kenmerken van het gratis pakket bij Rompslomp
Kenmerken gratis pakket

Dit pakket is perfect om kennis te maken met de Rompslomp ervaring of als je op zoek bent naar een gratis facturatie programma. Met dit pakket maak je een onbeperkt aantal facturen en offertes aan, inclusief jouw eigen logo en huisstijl op de factuur.

Zeker de moeite waard, aangezien veel facturatie programma’s extra kosten vragen voor het personaliseren van facturen of een beperkt aantal gratis facturen hanteren.

Plus pakket van €5,- per maand

Kenmerken Plus pakket

Dit pakket bevat alles van het gratis pakket, plus de mogelijkheid om facturen te e-mailen. Boek tevens jouw uitgaven in en hou je ritten- en urenregistratie bij. Perfect als je jouw urencriterium dient aan te tonen bij de belastingdienst of een kilometerregistratie.

Ten opzichte van het goedkoopste pakket krijg je iets meer mogelijkheden en ten opzichte van het duurste pakket minder financieel overzicht.

Kenmerken van het Pro pakket
Kenmerken Pro pakket

Pro pakket van €15,- per maand

Het Rompslomp premium pakket bevat alles van het plus pakket en is het totaalpakket voor jouw online boekhouding. Dit is dus inclusief het doen van jouw BTW aangifte. Je profiteert onder meer van diverse inzichten, zoals een winst-en-verliesrekening en balans.

Zo is jouw boekhouding niet alleen up-to-date, maar weet je ook precies hoe jouw onderneming er financieel voorstaat.

Bijkomende kosten Rompslomp boekhouden

FunctiePrijs per maandOpmerking
Scan & Herken€5,00 per maand per boekhoudingNiet mogelijk bij het gratis pakket
Automatische bankkoppeling€5,00 per maand per gekoppelde bankrekeningAlleen mogelijk bij het PRO pakket
API-koppeling eigen software€5,00 per maand per boekhoudingNiet mogelijk bij het gratis pakket

Hoe je een Rompslomp account aanmaakt

Het aanmaken van een Rompslomp account is erg eenvoudig. Je vult hiervoor een aantal persoonlijke gegevens in. Als je eerst wil kijken hoe Rompslomp in elkaar zit, dan maak je gewoon gebruik van de gratis proefperiode. Dit is vrijblijvend zonder verplichtingen.

Inloggen bij het boekhoudprogramma

Na het aanmaken van jouw proefaccount, log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord of download de app. In de Rompslomp proefaccount kun je alle functies van het PRO abonnement bekijken en uittesten.

Als je tevreden bent, kies je in het dashboard voor een “account upgrade”. Na het inloggen vind je op jouw dashboard van allerlei nieuwe functies en meldingen over jouw account. Zo ben je er zeker van dat je niets mist.

In het dashboard maak je tevens direct een nieuwe factuur of uitgave aan en zie je een aantal handige overzichten. De Rompslomp interface wijst zich vanzelf en er zijn meerdere mogelijkheden om hulp in te schakelen als je ergens niet uit komt.

Klantenservice en ondersteuning bij Rompslomp

Rompslomp wordt gerund door ondernemers, waardoor zij precies weten welke problemen jij tegenkomt bij het doen van je administratie. Zo beschikt zij over een uitgebreide support sectie, waarin erg veel vragen en onderwerpen worden behandeld.

Je bladert deze zowel door op onderwerp of je voert jouw zoekterm in, in de zoekbalk. Naast de informatie over het platform zelf, vind je in de kennisbank veel antwoorden op algemene vragen. Denk hierbij aan vragen als: Wat is een winst- en verliesrekening?

Je hoeft dus absoluut geen voorkennis te hebben van boekhouden om met deze software aan de slag te gaan. Het fijne aan Rompslomp is dat ze werken met makkelijke termen en begrippen, zodat het doen van de administratie daadwerkelijk simpel wordt. Het is tevens mogelijk om deel te nemen aan webinars om jouw boekhoudkennis te vergroten.

Tevreden klanten met het boekhoudprogramma van Rompslomp

Contact opnemen met de klantenservice

Kom je er toch niet uit, neem dan contact op met het supportteam via het contactformulier. Meestal ontvang je binnen 24 uur antwoord op je vraag (op werkdagen). Voor een uitgebreid advies plan je een afspraak in. Helaas biedt Rompslomp geen live chat functie of algemeen telefoonnummer voor vragen omtrent de software.

In het dashboard kun je wel hulp aanvragen van accountants en boekhouders, die bekend zijn met het platform. Je vult in waar je naar op zoek bent en je ontvangt via Rompslomp offertes. Deze professionals werken locatie onafhankelijk en verzorgen indien gewenst zowel jouw kwartaalaangiftes als de inkomstenbelasting.

Rompslomp vs E-Boekhouden

Uiteraard is Rompslomp niet het enige online boekhoudprogramma, een andere betrouwbare aanbieder is bijvoorbeeld E-Boekhouden. Dit bedrijf biedt veelal dezelfde diensten aan als Rompslomp, maar laten we eens naar de verschillen onderling kijken.

Rompslomp vs E-boekhouden
Rompslomp vs E-boekhouden

E-Boekhouden biedt een gratis pakket aan voor startende ondernemers. Om hier gebruik van te maken mag je bedrijf niet ouder zijn dan 15 maanden. Rompslomp biedt een pakket aan dat voor iedereen gratis is, maar bezit daarentegen minder functies dan het gratis pakket van E-Boekhouden.

E-Boekhouden biedt ook een betaald pakket aan, dat speciaal gericht is op ZZP’ers. De prijs van dit online boekhoudpakket is iets goedkoper en bedraagt €9,95,- per maand. Houdt hierbij wel rekening met een maximum van 240 boekingen per jaar.

Ga je daaroverheen (omdat je bedrijf groeit)? In dat geval dien je een duurder pakket af te nemen. Net als bij het pakket van Rompslomp, profiteer je bij het ZZP/Mini pakket van E-Boekhouden van een onbeperkt aantal facturen.

Rompslomp vs Moneybird

Moneybird biedt net als Rompslomp een gratis pakket aan voor het maken van facturen. In dit geval ben je met Rompslomp een stuk beter af, aangezien je een onbeperkt aantal facturen aanmaakt inclusief eigen logo en huisstijl.

Moneybird hanteert een maximaal aantal facturen van 3 per maand. Moneybird start met een pakket van €12,- per maand, waarmee je in principe je gehele boekhouding online doet. De enige restrictie is het maximum van 20 banktransacties per maand.

Het Pro pakket van Rompslomp bevat daarentegen geen restricties, waardoor je van alle functies optimaal profiteert. De overige twee pakketten van Moneybird kosten €21,- en €30,- per maand, waarbij het laatste pakket een onbeperkt aantal banktransacties bevat.

Bij Moneybird verzend je facturen via post of Peppol, terwijl je dit bij Rompslomp doet via SMTP. Uiteraard zijn dit niet de enige verschillen, maar over het algemeen beschikken beide programma’s over dezelfde mogelijkheden.

Rompslomp review conclusie: Wanneer is het boekhoudprogramma geschikt voor jou?

Zonder “rompslomp” boekhouden is iets waar iedere ZZP’er behoefte aan heeft. Met Rompslomp maken ze boekhouden daadwerkelijk een stuk eenvoudiger. Zo is zij met name geschikt voor de startende en kleine ondernemer zonder boekhoudkennis.

De kracht van haar software zit namelijk in de eenvoud. In het boekhoudprogramma kom je dan ook geen ingewikkelde boekhoudtermen tegen, maar wel veel informatie om jouw boekhoudkennis hier en daar verder bij te spijkeren.

Bovendien zijn de pakketten niet duur en je krijgt zeker waar voor je geld. Houdt wel rekening met de bijkomende kosten voor bepaalde aanvullende functies (scan & herken).

Veelgestelde vragen – FAQ’s

Hieronder vind je de meest voorkomende vragen waarmee ondernemers rondlopen als zij het boekhoudprogramma kopen van Rompslomp.

Waar kan ik bij Rompslomp inloggen?

Er zijn twee manieren om in te loggen op jouw account. Via vaste apparaten of de mobiele browser met jouw e-mailadres en wachtwoord of via de app.

Is de app gratis?

Ja, de app is gratis, maar voor sommige functies dien je te betalen. Als je gebruik wil maken van bepaalde functies, zoals de scan & herken optie, dien je over te stappen op de betaalde app. Ditzelfde geldt voor het overschakelen van het gratis abonnement, naar een van de twee betaalde pakketten. In dit artikel lees je precies welke functies ieder pakket bevat en wat de bijkomende kosten zijn.

Is Rompslomp beter dan Moneybird?

Dit verschilt per gebruiker en bedrijf. Ben je op zoek naar een eenvoudig boekhoudpakket, waarbij alles in simpele termen wordt uitgelegd, dan raden wij Rompslomp aan en niet Moneybird.

Hoe verstuur ik een factuur?

Nadat je een factuur hebt aangemaakt kies je hoe je deze verzendt. Gebruik je enkel het gratis pakket dan download je de factuur en verzend je deze vervolgens persoonlijk naar jouw klant. Heb jij een betaald pakket? In dat geval verstuur je deze direct vanuit de app of het dashboard.

Bestaat er een Rompslomp kortingscode?

Om voordelig van Rompslomp gebruik te maken, heb je geen kortingscode nodig. Iedereen profiteert van een gratis proefperiode. Bovendien biedt zij ook een gratis pakket aan, voor het versturen van facturen inclusief jouw eigen huisstijl.