Kosten boekhoudprogramma: Dit kost efficiënte bedrijfssoftware jou!

Kosten boekhoudprogramma

Kosten van een boekhoudprogramma weten? Tegenwoordig is online software de manier om de boekhouding zelf te doen op professionele wijze. Deze online software helpt je bij het invullen van alle gegevens.

Ook maakt het gebruik van slimme functies. Door het gebruik van slimme functies kost het boekhouden minder tijd en worden fouten voorkomen. Dankzij de verschillende functies is het lastig om het beste programma te vinden. Mede hierom vergelijken we in dit artikel enkele pakketten.

Zo weet jij na het lezen van dit artikel welk boekhoudpakket het minste kost en het meeste werk uit handen neemt. Geen tijd? Weet dit! Goede boekhoudpakketten met weinig kosten zijn: Rompslomp (€5 p.m.), e-Boekhouden (€9,95 p.m.) en MoneyMonk (€25 p.m.).

Kosten van 5 populaire boekhoudpakketten

Hieronder in de tabel staan de kosten van 5 populaire boekhoudprogramma’s. Let hierbij overigens wel op! Het gaat namelijk om de standaard prijs. Bepaalde features zoals scan & herken kunnen extra kosten. Wees hiervan bij het gratis uitproberen van bewust.

BoekhoudpakketVanaf prijsOpties en functiesMeer info
e-Boekhouden €9,95Zeer uitgebreidBekijk bij e-Boekhouden
Exact Online €39,00UitgebreidBekijk bij Exact Online
MoneyMonk €25,00Erg uitgebreidBekijk bij MoneyMonk
Rompslomp€5 á €15,00UitgebreidBekijk bij Rompslomp
Jortt€17,50Erg uitgebreidBekijk bij Jortt
Kosten van 5 populaire boekhoudprogramma’s

Voordelen van een online boekhoudpakket

Wellicht twijfel je nog of een boekhoudpakket online voordelen biedt, boven het bijhouden van jouw administratie met bijvoorbeeld Excel. Een online boekhoudpakket bespaart jou echter veel tijd, neemt taken uit handen en hoeft ook echt niet duur te zijn. Hoe dan ook, een online boekhoudpakket kent de volgende voordelen:

Ondanks de lage kosten heb je weinig kennis nodig voor een boekhoudprogramma
Ondanks de lage kosten heb je weinig kennis nodig voor een boekhoudprogramma

Geen boekhoudkundige kennis nodig

Je hebt geen boekhoudkundige kennis nodig, om met boekhoudsoftware aan de slag te gaan. Veel boekhoudprogramma’s helpen je zelfs om beter te worden in het doen van de zakelijke administratie, door middel van webinars en andere hulpmiddelen.

Het voorkomen van boekhoudkundige fouten

Een online boekhoudprogramma helpt fouten voorkomen, aangezien veel berekeningen worden gedaan door het programma zelf en er gebruik wordt gemaakt van slimme functies.

Eenvoudig BTW aangifte doen via een integreerde tool

Deze slimme functies worden ook gebruikt voor het invullen van de BTW aangifte, welke je bij het gebruik van een online boekhoudpakket enkel nog maar hoeft te controleren. De indiening van jouw aangifte bij de Nederlandse Belastingdienst kan veelal vanuit het boekhoudprogramma zelf, inclusief een iDEAL betaalknop.

Vraag hulp aan getrainde of geschoolde boekhouders en accountants

Als je toch wat hulp nodig hebt, draag je de online boekhouding eenvoudig over aan jouw accountant. Met een extra inlogcode heeft jouw financieel, adviseur razendsnel toegang tot al de benodigde bedrijfsgegevens. Alle documenten, bonnetjes, facturen enzovoorts, staan immers veilig op één centrale, online plek.

1. Kosten boekhoudprogramma: Exact Online

Exact Online biedt alles wat je nodig hebt, voor jouw online zakelijke boekhouding. Het programma biedt tal van verschillende pakketten aan, zodat de software met jouw bedrijf mee kan groeien, ongeacht de omvang van jouw onderneming.

Exact Online biedt ook de optie om extra modules af te nemen, gericht op specifieke onderdelen, processen of bedrijfssectoren. Zo stel je als het ware jouw eigen Exact Online pakket samen voor: ZZP, MKB en groter.

Kosten en functies online boekhoudpakketen Exact Online

De kosten van de Exact Online pakketten lopen sterk uiteen, zowel qua mogelijkheden als prijs. In dit artikel richten we ons specifiek op de boekhoudpakketten, welke zowel voor ZZP als MKB geschikt zijn. In totaal zijn er drie verschillende abonnementen:

  • Boekhouden Essentials van €39,- per maand
  • Boekhouden Plus van €75,- per maand
  • Boekhouden Professional van €111,- per maand.

Zowel de functies, als opties, verschillen per pakket. Zo is bijvoorbeeld het pakket Exact Online Professional, geschikt voor meerdere administraties en is het Essentials pakket exclusief de functies voor het maken van kostenanalyses en budgetten.

2. Kosten boekhoudprogramma: E-Boekhouden

E-Boekhouden biedt een online boekhoudpakket voor ZZP aan. Het bedrijf richt zich sterk op startende ondernemers en biedt zelfs een gratis boekhoudpakket aan, als je bedrijf niet langer dan 15 maanden bestaat. (Gerekend vanaf de inschrijving bij de KvK.)

E-Boekhouden is gratis uit te proberen voor een periode van 30 dagen en een betaald abonnement is altijd maandelijks opzegbaar. Je kunt ook in het midden van een boekjaar gebruik maken van E-Boekhouden aangezien gebroken boekjaren worden ondersteund.

E-Boekhouden maakt gebruik van meerdere slimme functies, voor het automatiseren van jouw administratie.

Kosten en functies online boekhoudpakketten E-Boekhouden

E-Boekhouden biedt twee boekhoudpakketten aan; ZZP/Mini en Standaard. Het ZZP/Mini pakket kost €9,95 per maand. Het standaard pakket is onderverdeeld in twee modules; de boekhoudmodule kost €14,50 per maand en de facturatie module €9,50 per maand.

Beide pakketten bieden dezelfde functies aan, alleen hanteert het boekhoudpakket voor ZZP, een maximaal aantal boekingen van 240 per jaar. We adviseren je om jouw keuze te baseren op de grootte van je bedrijf.

3. Kosten boekhoudprogramma: MoneyMonk

MoneyMonk richt zich met name op ZZP’ers, waarbij je eveneens samen kunt werken met jouw boekhouder. Op deze manier is het voorwerk al gedaan en is het voor jouw boekhouder een stuk makkelijker om kleine aanpassingen te doen of te helpen bij vragen.

MoneyMonk biedt zelf een gratis persoonlijke opstartservice, als je nieuw bent in het ondernemen of wil overstappen van pakket.

Kosten en functies boekhoudpakketten MoneyMonk

MoneyMonk biedt in totaal drie online boekhoudpakketten aan, welke duidelijk te onderscheiden zijn. Het eerste is een gratis pakket, met een aantal handige functies zoals: het maken van offertes en ritten- en urenregistratie. Helaas is het geen compleet pakket.

De overige twee pakketten zijn betaald en als volgt: Boekhouden ZZP van €25,- per maand en Boekhouden MKB van €50,- per maand. Het online boekhoudpakket voor MKB, is inclusief meerdere gebruikers en geschikt voor VOF’s en BV’s.

4. Kosten boekhoudprogramma: Rompslomp

Het doel van Rompslomp is boekhouden zonder gedoe. Het programma werkt met makkelijke begrippen en is qua termen één van de simpelste pakketten. Rompslomp richt zich voornamelijk op ZZP’ers, ongeacht in welke branche je werkzaam bent.

Kosten en functies online boekhoudprogramma Rompslomp

Rompslomp biedt vier verschillende pakketten aan, waarvan er één gratis is en de andere betaald. Het gratis pakket is enkel voor het maken van een onbeperkt aantal facturen en offertes. Dit gratis pakket is uiteraard ook onderdeel van de betaalde pakketten.

De betaalde pakketten van Rompslomp zijn niet duur en het bedrijf hanteert een korting van 16% bij een jaarlijkse betaling. Het goedkoopste online boekhoudpakket, is het Plus pakket van Rompslomp en kost €5,- per maand. Het Pro pakket kost €15,- per maand en het Premium pakket kost €25,- per maand.

Er is wel degelijk een duidelijk verschil, tussen de verschillende pakketten. Hou bij jouw keuze ook rekening met bijkomende kosten voor bepaalde functies, zoals die voor de automatische bankkoppeling en de scan & herken optie.

5. Kosten boekhoudprogramma: Jortt

Logo Jortt

Jortt biedt een complete oplossing voor iedere onderneming, als het neerkomt op het bijhouden van de online boekhouding. Dit boekhoudpakket zorgt ervoor dat boekhouden zelfs leuk wordt.

Jortt helpt jou namelijk om slechts 10 minuten per maand aan de zakelijke boekhouding te besteden, zodat je genoeg tijd overhoudt voor het ondernemen zelf en andere leuke dingen.

Kosten en functies online boekhoudprogramma Jortt

Jortt biedt één gratis en twee betaalde pakketten aan. De betaalde online boekhoudpakketten bieden een totaaloplossing voor jouw zakelijke administratie, maar dit is niet het geval bij het gratis pakket.

Het gratis online boekhoudpakket van Jortt, biedt een aantal erg handige functies, maar om jouw volledige boekhouding in Jortt te doen dien je te kiezen voor: het Compleet pakket van €17,50 per maand of het Plus pakket van €29,50 per maand.

Voorafgaand test je het pakket van jouw keuze wel gratis uit, dankzij de proefperiode van een maand. Zo kom je erachter of Jortt alles biedt wat jij verwacht van haar software.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen als je een boekhoudpakket wilt kopen.

Wat zit er in een boekhoudpakket?

Een online boekhoudpakket biedt tal van handige functies, voor het bijhouden van jouw zakelijke boekhouding. Denk aan: facturen, offertes, BTW aangifte, opgaaf ICP, balansoverzicht, automatische bankkoppeling, financieel inzicht, rapportages, urenregistratie, kilometerregistratie en meer.

Wat is het beste boekhoudpakket?

Alleen jij kunt bepalen wat het beste boekhoudpakket is, voor jouw onderneming. Bepaal welke functies jij nodig hebt en wat jouw budget is, voordat je in zee gaat met een bepaald boekhoudprogramma. In dit artikel behandelen we de 5 beste boekhoudpakketten van dit moment, om jou te helpen bij het maken van een keuze.