Goedkope boekhoudprogramma’s: Top 5 goedkoopste voor ZZP’ers!

Goedkope boekhoudprogramma's top 5
5 goedkoopste boekhoudprogramma’s

Op zoek naar goedkope boekhoudprogramma’s? Als ZZP’er heb je al onkosten genoeg, waardoor er meestal niet veel budget overblijft voor de boekhouding. Gelukkig hoeft een goed boekhoudprogramma niet duur te zijn.

In dit artikel hebben we een top 5 voor betaalbare boekhoudprogramma’s. Zo weet je in ieder geval dat je kiest voor een betrouwbare aanbieder. Voor de top 5 hebben we gekeken naar de verschillen, prijzen en bijkomende kosten.

Geen tijd? Weet dan dit! Ondanks dat je als ZZP’ers geen personeel in dienst hebt, kan een boekhoudprogramma structuur bieden. Het helpt onder andere bij het verzamelen van facturen. Aan te raden zijn: Tellow (gratis) e-Boekhouden (€9,95) en Rompslomp (€15,00).

Top 5 goedkope boekhoudprogramma’s

Hieronder in de tabel staan 5 goede maar ook goedkope boekhoudprogramma’s weergegeven voor ZZP’ers. Natuurlijk kunnen ook andere kleine ondernemers gebruik maken van deze boekhoudprogramma’s. Ons advies: probeer er meerdere uit!

AanbiederVanaf prijsExtra kostenMeer info
TellowGratis€49,99Bekijk bij Tellow
Rompslomp€5,00€15,00Bekijk bij Rompslomp
e-Boekhouden€9,95N.v.t.Bekijk bij e-Boekhouden
Informer€12,00€19,00Bekijk bij Informer
Jortt€17,50€29,50Bekijk bij Jortt
MoneyMonk€25,00N.v.t.Bekijk bij MoneyMonk
Top 5 goedkope boekhoudprogramma’s

Tellow

Tellow helpt jou om je financiën onder controle te krijgen en richt zich op iedereen die eigen baas is. Je gebruikt de software van Tellow op ieder apparaat, dus ook op jouw mobiele telefoon als je onderweg bent. Tellow beschikt als één van de weinige over een gratis boekhoudprogramma, waarmee je een aardig eind uit de voeten komt.

Daarnaast bieden ze 3 betaalde pakketten aan. Indien je bij Tellow op jaarbasis betaalt, bespaar je tot 45% op de kosten. Het duurste pakket, Tellow Compleet, is enkel af te sluiten op jaarbasis. Het gratis pakket van Tellow, is volledig en daadwerkelijk gratis. Het is daardoor één van de goedkoopste boekhoudprogramma’s van dit moment.

Ondanks de aangeboden functies, kan het efficiënter zijn om voor een betaald pakket te kiezen, afhankelijk van de behoeften van jouw onderneming. De functies van het gratis boekhoudprogramma zijn:

 • Bonnen scannen (maximaal 20)
 • Het maken en versturen van facturen (maximaal 3)
 • De btw-aangifte berekenen
 • Een automatische bankkoppeling
 • Een winst- en verliesrekening
 • De Tellow app en de Tellow opstartservice.

Met name het aantal facturen is beperkt, waardoor veel ondernemers kiezen voor een van de betaalde pakketten. Hou er ook rekening mee dat je voor het automatisch inladen van transacties, maar liefst €25,- betaalt. De betaalde pakketten van Tellow zijn inclusief een onbeperkt aantal facturen en het scannen van een onbeperkt aantal bonnen.

Het Basis pakket stelt daarnaast ook een digitale jaarrekening op. Het Plus pakket dient ook nog jouw btw-aangifte in, laat jou tot 5 zakelijke bankrekeningen koppelen en een onbeperkt aantal gebruikers toevoegen. Het Compleet pakket is inclusief: indiening inkomstenbelasting, boekhoudadvies en een telefonische klantenservice.

Rompslomp

Rompslomp is een eenvoudig boekhoudprogramma, welke perfect is voor ZZP’ers zonder boekhoudervaring. Het gehele programma werkt met simpele termen. Hierdoor is het boekhouden makkelijk te begrijpen. Bovendien biedt Rompslomp een gratis pakket aan. Let op! Dit is geen compleet boekhoudprogramma en alleen voor het maken van facturen.

Rompslomp biedt in totaal twee goedkope boekhoudprogramma’s aan, namelijk: het Plus pakket van €5,- per maand en het Pro pakket van €15,- per maand. Het Plus pakket is een van de goedkoopste pakketten op de markt, maar er ontbreken wel een aantal handige functies. Hoe dan ook, de functies van het Rompslomp Plus pakket zijn:

 • Facturen/offertes maken en versturen
 • Urenregistratie
 • Rittenregistratie
 • Het inboeken van uitgaven en meer.

Indien je op zoek bent naar een boekhoudsoftware die jouw btw administratie uitrekent, een onbepaald aantal gebruikers toelaat en een winst- en verliesrekening opstelt, dan dien je voor het Rompslomp Pro abonnement te kiezen.

De prijzen van de pakketten zijn voor 1 administratie en het abonnement is maandelijks opzegbaar. Als jouw onderneming groeit, dan is er ook de mogelijkheid om over te stappen naar het Rompslomp Premium pakket (inclusief 3 administraties). Indien je direct kiest voor een jaarabonnement, ontvang je 2 maanden gratis; oftewel 16% korting.

Rompslomp hanteert een aantal extra kosten voor het gebruik van bepaalde functies. Zo kost het scannen en herkennen van losse bonnen €5,- per maand extra, evenals het koppelen van jouw zakelijke bankrekening.

E-Boekhouden

E-Boekhouden richt zich zowel op ZZP’ers als andere ondernemers en de software is daardoor erg geschikt om met jouw onderneming mee te groeien. Ook heeft zij een erg voordelig pakket voor de startende ondernemers. Je ontvangt dan namelijk hun complete online boekhoudpakket, genaamd ZZP Mini gratis.

Ze rekenen hiervoor vanaf jouw inschrijving bij de KVK, waarna je 15 maanden gratis gebruik maakt van alle functies. Het ZZP Mini pakket is erg betaalbaar en het kost €9,95 per maand. Dit is inclusief 240 boekingen per jaar, wat voor de meeste ZZP’ers voldoende is. Andere functies die inbegrepen zijn in dit pakket zijn:

 • Het automatisch herkennen en invoeren van losse bonnen
 • Een automatische bankkoppeling
 • Het automatisch opstellen van jouw btw-aangifte
 • Budgetten
 • Factureren in eigen huisstijl
 • Een automatisch incasso
 • Urenregistratie + kilometerregistratie en meer

Bij E-Boekhouden profiteer je voor nog geen tientje per maand, van een volledig online boekhoudpakket. Het pakket is maandelijks opzegbaar en je kunt ook nog eens gratis gebruikers toevoegen. Let op! De prijs is exclusief btw en per administratie. Voor de rest hanteert E-Boekhouden geen extra kosten en weet je precies waar je aan toe bent.

Informer

Informer is een van de meest professionele goedkope boekhoudprogramma’s. Bovendien is zij ontwikkelingspartner van de Belastingdienst en bezit over het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden. Het bedrijf richt zich op zowel de ZZP als het MKB, waardoor je ook in de toekomst van deze online boekhoudsoftware gebruik kunt blijven maken.

Informer heeft een mooie aanbieding voor startende zelfstandige ondernemers. Ze bieden 50% korting op het ZZP Basis of het ZZP Plus pakket, indien je minder dan 6 maanden staat ingeschreven bij de KVK. In totaal biedt Informer 3 pakketten aan voor ZZP’ers.

Het goedkoopste pakket is het ZZP Basis pakket van €12,- per maand. De andere twee pakketten, ZZP Plus en ZZP Extra, kosten €19,- per maand. Het verschil tussen het Basis en de andere twee pakketten is, dat het Basis pakket van Informer een beperking heeft van maximaal 30 banktransacties. Je betaalt bij dit pakket €5,- extra voor scan & herken.

De pakketten zijn geschikt voor 1 administratie en 2 gebruikers. Informer hanteert extra kosten voor het gebruik van bepaalde functies. Op deze manier bepaal je zelf wat je nodig hebt en stel je als het ware zelf je pakket samen. Denk hierbij aan een online incasso, handels modules en het accorderen van facturen. Informer is 30 dagen gratis te testen.

Jortt

Jortt helpt jou bij het realiseren van een perfecte boekhouding zonder dat het veel tijd kost. Dit doen ze door tal van geautomatiseerde mogelijkheden en een gemakkelijke interface. Jortt beschikt over een koppeling met de Belastingdienst voor de btw-aangifte.

Logo Jortt

Jortt biedt een gratis programma aan, maar dit is geen compleet boekhoudprogramma. Indien je jouw volledige boekhouding wil doen met Jortt, dien je een van de twee betaalde pakketten te kiezen. Het goedkoopste pakket is het Compleet pakket van €17,50 per maand. Met dit pakket regel je jouw volledige boekhouding online.

Indien je nog sneller klaar wil zijn met jouw administratie, kies dan voor het Jortt Plus pakket, welke €29,50 per maand kost. Het grote verschil zit hem in de automatisering van jouw administratie en het Plus pakket beschikt over een aantal extra mogelijkheden. De functies van het Jortt Compleet pakket zijn onder meer:

 • Een boekhoudbot,
 • De Jortt app voor het scannen van bonnen
 • Een automatische bankkoppeling
 • Uitgebreide rapportages
 • Btw-aangifte (inclusief 5 gebruikers)
 • Het maken van facturen + periodieke facturen

Niet alle functies van het Jortt Compleet pakket zijn gratis en Jortt hanteert onder meer extra kosten voor het gebruik van de scan & herken app. In het Jortt Plus pakket is deze dienst wel gratis, evenals automatische incasso’s, geavanceerde rapporten en een onbeperkt aantal gebruikers. Probeer één van beide pakketten 30 dagen gratis.

MoneyMonk

MoneyMonk richt zich specifiek op ZZP’ers. Ze garanderen inzicht in jouw administratie en boekhouden zonder gedoe. MoneyMonk biedt een gratis pakket aan en hoewel deze een aantal handige functies bevat, is het geen volledig boekhoudprogramma. Om de volledige administratie met MoneyMonk te verrichten, dien je te kiezen voor het betaalde pakket.

MoneyMonk biedt naast een pakket voor de ZZP, ook een pakket voor het MKB aan. Handig om te weten indien jouw bedrijf in de toekomst behoefte heeft aan uitgebreidere software. Het ZZP boekhoudpakket van MoneyMonk kost €25,- per maand. MoneyMonk geeft starters 50% korting waardoor je dan slechts €12,50 betaalt voor dit pakket.

De voorwaarde is wel, dat je minder dan 1 jaar staat ingeschreven bij de KVK. Het boekhoudprogramma van MoneyMonk is met €25,- iets duurder dan de meeste pakketten, maar hanteert geen extra kosten. De functies zijn allemaal onderdeel van het pakket. Hierbij kan je denken aan bonnetjes scannen, btw-aangifte doen en etc..

Vergelijk goedkope boekhoudprogramma’s

Afgezien van de door ons gekozen goedkope boekhoudprogramma’s kan het ook handig zijn om zelf te vergelijken. De tool hieronder geeft direct een inzicht in de mogelijkheden van de verschillende aanbieders en pakketten. Tip: probeer meerdere programma’s uit.

Hoe vind ik een goedkoop boekhoudprogramma?

Om een goedkoop boekhoudprogramma te vinden, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Als eerste natuurlijk de prijs van het programma zelf. Belangrijk is om te kijken naar eventuele bijkomende kosten als je een boekhoudprogramma koopt.

Sommige boekhoudpakketten lijken op het eerste oog erg goedkoop, maar kunnen door het gebruik van bepaalde functies toch duurder uitvallen dan gedacht. Tevens is het belangrijk om te kijken welke functies de goedkope boekhoudprogramma’s aanbieden.

Het is soms beter om iets meer te betalen, als dit betekent dat het programma alle opties aanbiedt die jij voor jouw bedrijfsadministratie nodig hebt. Uiteindelijk zal een volledig boekhoudprogramma jou veel tijd besparen. Dit kan je weer besteden aan jouw bedrijf.

Kortom, let hierop bij het kiezen van één van de goedkope boekhoudprogramma’s

Na het inspecteren van meerdere goedkope boekhoudprogramma’s, is het duidelijk dat er veel aanbod is als je op zoek bent naar een betaalbaar boekhoudpakket voor jouw zakelijke administratie. De prijzen verschillen en variëren van gratis tot €50,- per maand.

Dit verschil zie je met name terug in het aantal aangeboden functies en de hoeveelheid gemak die een boekhoudprogramma met zich meebrengt. Hoewel een goedkoop online boekhoudprogramma nog steeds Excel is, helpen de innovatieve functies van online boekhoudprogramma’s jou enorm in het besparen van kostbare tijd.

Tijd die jij als ZZP’er veel beter besteedt aan het ondernemen zelf. Bij het kiezen van een goedkoop boekhoudprogramma voor jouw bedrijf, raden we je aan zowel naar de prijs, de aangeboden functies en eventuele extra kosten te kijken. Zo kom jij erachter welk boekhoudprogramma voor jouw onderneming het voordeligste is.