Eenvoudig boekhoudprogramma ZZP: Check nu 5 simpele pakketten!

Eenvoudig ZZP boekhoudprogramma vinden

Als ZZP’er moet je zorgen voor een goede boekhouding. Voor sommige ZZP’er is dit een uitdaging. Een eenvoudig ZZP boekhoudprogramma kan je helpen om structuur aan te brengen bij het doen van de administratie.

Weet je niet welk boekhoudprogramma je moet kiezen? Dan zit je in dit artikel goed. In dit artikel presenteren we je namelijk de top 5 eenvoudige boekhoudprogramma’s voor het ZZP. Ook geven wij je enkele tips over het bijhouden van de boekhouding.

Ben je benieuwd geworden? In de onderstaande tabel vind je de top 5. Neem vooral onze toelichtingen door, zodat je de juiste keuze maakt. Heb je geen tijd? In dat geval zijn twee simpele aan te raden boekhoudprogramma’s voor het ZZP MoneyMonk en e-Boekhouden.

De 5 beste eenvoudige boekhoudprogramma’s

Voor dit artikel hebben wij specifiek gekeken naar boekhoudprogramma’s die zich op ZZP’ers richten. Ook hebben wij hierbij gekeken naar programma’s die een simpele gebruikerservaring hebben. Aan de hand hiervan is de volgende top 5 ontstaan:

RankingBoekhoudprogrammaVanaf prijsMeer info
1MoneyMonk€7,50 per maandBekijk bij MoneyMonk
2e-Boekhouden€9,95 per maandBekijk bij e-Boekhouden
3SilvaSoft€18,90 per maandBekijk bij SilvaSoft
4Myfinance.nl€10,00 per maandBekijk bij Myfinance
5SnelStart€16,50 per maandBekijk bij SnelStart

De simpele ZZP boekhoudprogramma’s uitgelicht

Wat is nou het beste eenvoudige boekhoudprogramma voor jou, als ZZP’er? Je bent de enige die deze vraag kan beantwoorden. Wij raden je in ieder geval de 5 bovenstaande eenvoudige boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers aan. Test vooral twee programma’s gratis uit om te kijken welke het fijnste werkt. Hoe dan ook, hieronder lichten wij onze top 5 toe.

MoneyMonk

In onze ogen is MoneyMonk de beste optie voor ZZP’ers. Dit heeft uiteraard met de eenvoud te maken. Als je dit boekhoudprogramma voor de eerste keer gebruikt, spreekt het direct voor zich. Dit heeft twee voorname redenen:

MoneyMonk is een eenvoudig boekhoudprogramma voor het ZZP
  • Het boekhoudprogramma is erg overzichtelijk. Zo is het dashboard lekker overzichtelijk gehouden, waardoor je makkelijk van de functies gebruik kunt maken.
  • Beperkt aantal functies. Bij MoneyMonk geniet je van alle essentiële functies. Verder zijn er weinig functies toegevoegd, waardoor het systeem simpel is.

Een ander groot voordeel is in het prijskaartje te vinden. Bij MoneyMonk sluit je al een abonnement vanaf €7,50 per maand af. Let wel op! MoneyMonk hanteert tarieven per omzetgroep. Hierdoor kom je qua tarief al vrij snel uit op een prijs vanaf €20 per maand.

Desalniettemin, de reviews over het boekhoudprogramma van MoneyMonk zijn super positief. Veel andere ZZP’ers roemen de eenvoud van dit online boekhoudprogramma. Ook valt te lezen dat de ondersteuning vanuit MoneyMonk prima is. Bij Trustpilot scoort MoneyMonk een gemiddelde score van een 4,9 uit 5!

e-Boekhouden

Voor starters is e-Boekhouden het beste eenvoudige boekhoudprogramma. Dit komt onder meer doordat de eerste 15 maanden volledig gratis zijn. Dit wordt gerekend vanaf de inschrijvingsdatum van je onderneming. Bovendien geniet je na de gratis periode ook van lage prijzen. Het goedkoopste pakket heeft een vanaf prijs van €9,95 per maand.

e-Boekhouden is het tweede simpelste boekhoudprogramma voor het ZZP

Dit is ideaal als je als ZZP’er de kosten zo laag mogelijk wilt houden. Uiteraard scoort e-Boekhouden op het gebied van eenvoud ook goed. De gebruikers roemen het duidelijke dashboard en de degelijke inbegrepen functies. Het bijhouden van een sluitende boekhouding is met e-Boekhouden een koud kunstje!

Ook dit boekhoudprogramma wordt bij Trustpilot erg goed beoordeeld. Van meer dan 1300 reviews is de gemiddelde beoordeling van 4,5 uit 5.

SilvaSoft

Wil je als ZZP’er je boekhouding zo eenvoudig mogelijk bijhouden? Kijk dan ook naar het eenvoudige systeem van SilvaSoft. Dit systeem is behoorlijk uitgebreid qua functies, maar is ook nog eens eenvoudig in gebruik. Dat is onder meer aan het overzichtelijke dashboard te danken. Dit boekhoudprogramma biedt namelijk veel automatiseringsmogelijkheden.

Zodoende hoef je nagenoeg niks te doen voor je btw-aangifte. Ook kun je makkelijk bonnetjes inscannen en aan transacties koppelen. Verstuur je met SilvaSoft een factuur? Dan kun je naar je klant een iDeal-link sturen. Dit zorgt voor een nog snellere betaling. Heb je een eigen webshop? Dan kun je SilvaSoft rechtstreeks aan je webshop koppelen.

Superhandig. Wat wel iets minder is, is het prijskaartje. SilvaSoft heet namelijk een vanaf prijs van €18,90 per maand. Dit is namelijk het duurste eenvoudige boekhoudprogramma uit onze top 5. Gelukkig kan SilvaSoft op veel lovende woorden rekenen. Nagenoeg alle klanten zijn te spreken over dit eenvoudige ZZP boekhoudprogramma.

Myfinance

Ben je op zoek naar een all-in boekhoudprogramma? Kijk dan eens naar Myfinance. Dit boekhoudprogramma is een speciaal all-in programma voor elke ZZP’er. Met name het feit dat dit programma speciaal voor ZZP’ers ontwikkeld is, spreekt in het voordeel van Myfinance. Bij Myfinance geniet je sowieso van een laag- en vast maandbedrag.

Voor een bedrag vanaf slechts €10 euro per maand ben je al klaar. Voor dit bedrag krijg je bovendien veel aangereikt. Je krijgt de beschikking voer alle mogelijke functies, over een overzichtelijk dashboard en over veel automatiseringsmogelijkheden.

Wil je facturen opstellen en versturen? Dat is een fluitje van een cent met Myfinance. Wil je transacties verwerken? Ook dat is een fluitje van een cent. Zelfs naar het indienen van je btw-aangifte heb je weinig omkijken. Met alle dank aan Myfinance.

Wel moeten wij aangeven dat dit boekhoudprogramma minder goed beoordeeld wordt. Dit heeft echter vooral met de service te maken. De nodige klanten zijn niet op de juiste manier door het team van Myfinance behandeld. Een gemiste kans.

SnelStart

Ook SnelStart is een geweldig eenvoudig boekhoudprogramma voor elke ZZP’er. Dit programma blinkt uit op het gebied van gebruiksgemak, mogelijkheden en automatisering. Je kunt je gehele boekhouding zelf bijhouden, maar dat is niet aan te raden. Dit kost immers veel tijd, terwijl de foutenmarge ook relatief groot is.

Daar heb je bij SnelStart geen last van. Dit systeem neemt veel werk voor je uit handen, waardoor je je pijlen volledig op je business kunt richten. Bovendien verklein je de foutenmarge aanzienlijk en hoef je zo min mogelijk zelf te doen.

Voor SnelStart betaal je ook nog een prima bedrag per maand. Goed om te weten: je hebt bij SnelStart de keuze uit meerdere pakketten. Mocht je voor het basispakket kiezen, dan betaal je een prijs vanaf €16,50 per maand. Kies je voor een uitgebreider pakket? Dan betaal je meer, maar geniet je van nog meer functies en voordelen.

Vergelijk simpele ZZP boekhoudprogramma’s

Welke van bovenstaande simpele boekhoudprogramma voor ZZP’ers spreekt jou nou het meeste aan? Om de vergelijking zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij onderstaande tool. Met deze tool vergelijk je eenvoudig simpele boekhoudpakketten voor ZZP’ers.

Meer informatie over eenvoudige ZZP boekhoudprogramma’s

Hieronder lees je enkele belangrijke aandachtspunten die komen kijken bij het vergelijken van de verschillende ZZP boekhoudprogramma’s. Ook geven we hierbij enkele tips.

Voordelen van een eenvoudig boekhoudprogramma

Wat kost een simpel eenvoudig boekhoudprogramma voor het ZZP?

Wil je graag in de toekomst makkelijk je boekhouding bij kunnen houden? Kies dan voor één van bovenstaande simpele boekhoudprogramma voor ZZP’ers. Met deze programma’s geniet je van veel gemak en hou je de kosten laag.

Gemiddeld zal de prijs van een boekhoudpakket liggen tussen de €15 en €20 per maand. Zoals gezegd heeft MoneyMonk een boekhoudpakket vanaf €7,50 per maand, maar dit geldt tot een bepaalde omzetgrens. Mede hierdoor kan e-Boekhouden goedkoper zijn.

Ook zijn er gratis ZZP boekhoudprogramma’s te vinden, maar die zijn vaak zeer beperkt. Een uitzondering op deze regel is e-Boekhouden voor starters. Zij kunnen namelijk 15 maanden volledig gratis boekhouden met het programma.

Hoe dan ook, wij raden je in ieder geval het volgende aan: durf te investeren in een goed boekhoudprogramma. Juist door net iets meer geld uit te geven, geniet je van een simpel boekhoudprogramma dat volledig op jouw bedrijf en je wensen aansluit.

Eisen voor een eenvoudig en simpel ZZP boekhoudprogramma

Voor dit artikel hebben wij gekeken naar meerdere eisen. De belangrijkste hiervan staan hieronder toegelicht. Met deze criteria zou je als ZZP’er ook zelf een simpel boekhoudprogramma moeten kunnen kopen. Hoe dan ook, dit zijn de eisen:

  • Het programma moet voor ZZP’ers geschikt zijn. Er zijn ook meerdere programma’s die zich juist op de grotere bedrijven richten. Daar heb je als ZZP’er niks aan. Die programmaás zijn veel te omslachtige en uitgebreid voor een ZZP’er.
  • Het programma moet eenvoudig te gebruiken zijn. Een eenvoudig en simpel ZZP boekhoudprogramma blinkt uit op het gebied van gebruiksgemak. Het programma moet overzichtelijk zijn, moet goed te begrijpen zijn en eenvoudig te gebruiken zijn.
  • Het programma moet betaalbaar zijn. Het is voor elke ZZP’er wenselijk dat het eenvoudige en simpele ZZP boekhoudprogramma betaalbaar is.

Kortom, overstappen naar een ander ZZP boekhoudprogramma hoeft niet moeilijk te zijn

Ben je een startende ondernemer? Of ben je al geruime tijd actief als ZZP’er? In beide gevallen is het aan te raden om te kiezen voor een eenvoudig ZZP boekhoudprogramma. Met zo’n boekhoudprogramma geniet je immers van vele voordelen.

Veruit de belangrijkste voordelen zijn het besparen van tijd en het voorkomen van fouten door automatisering. Hoe dan ook, maak je op dit moment al gebruik van een ander boekhoudprogramma? Geen probleem, je kunt makkelijk je boekhouding overzetten! Hierover geeft het boekhoudprogramma naar keuze je ongetwijfeld meer info.

Al met al, wees slim en ga voor een betaald boekhoudpakket. Om het meest eenvoudige boekhoudprogramma te vinden kan je het beste eerst meerdere programma’s testen. Kies daarna het programma dat het fijnste werkt. Ondanks dat we een top 5 hebben gegeven voor simpele ZZP boekhoudprogramma’s, maakt het niet veel uit welk programma je kiest.

Veelgestelde vragen over een eenvoudig ZZP boekhoudprogramma

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig terugkomen bij bezoekers die op zoek zijn naar meer informatie over simpele boekhoudprogramma’s die eenvoudig te gebruiken zijn door ZZP’ers.

Wat is een goed boekhoudprogramma voor ZZP?

Naar onze mening zijn MoneyMonk en e-Boekhouden twee goede programma’s die prima te gebruiken zijn door ZZP’ers. In het verlengde hiervan geldt dit ook voor de drie andere genoemde boekhoudprogramma’s.

Wat is het makkelijkste boekhoudprogramma over het algemeen?

Wij vinden MoneyMonk het makkelijkste boekhoudprogramma. Dit programma is eenvoudig in gebruik, biedt de juiste functies aan en doet feilloos wat het moet doen. Bijkomend voordeel is dat je voor dit programma goedkoop uit bent. Elke maand weer.