Boekhouden Totaal (Osirius) review: Is dit offline programma bruikbaar?

Boekhouden totaal review

De boekhouding bijhouden kan op tal van manieren. Ben je op zoek naar een boekhoudpakket en uitgekomen bij Boekhouden Totaal van Osirius? Dan zit je goed, want in deze Boekhouden Totaal review lees je onze ervaringen.

In deze Boekhouden Totaal review bespreken wij dit programma van A tot Z. We bespreken de pluspunten, de minpunten en wat andere gebruikers over dit programma zeggen. Verder voorzien wij je van handige informatie over de abonnementen en prijzen.

Geen tijd? Weet dit! Het boekhoudprogramma van Boekhouden Totaal is in vergelijking met andere aanbieders qua aanschafwaarde een stuk duurder. Dit komt doordat zij een offline programma is. Qua kosten is dit een voordeel, maar bij een kapotte pc desastreus.

Hoe werkt Boekhouden Totaal?

Boekhouden Totaal is niet een zogeheten online boekhoudprogramma. Het is een programma dat je op je pc moet installeren, waarna dit programma veel werk voor je uit handen neemt. Op een relatief simpele manier werk je hiermee je boekhouden bij.

Een ander verschil is de prijsstelling. Bij veel boekhoudprogramma’s betaal je per maand een vast bedrag. Bij Boekhouden Totaal betaal je echter eenmalig een bedrag. Nadat je dit bedrag betaald hebt, kun je eindeloos gebruik maken van dit systeem.

Hoe kun je Boekhouden Totaal installeren?

Het is allereerst belangrijk dat je de juiste pc gebruikt voor de installatie. Als je voor bijvoorbeeld het Boekhouden Totaal 13 programma kiest, is dit programma alleen op Windows computers te gebruiken. Mocht je bijvoorbeeld een Mac hebben, heb je zodoende niks aan dit programma. Houd daar in de basis al goed rekening mee.

Door wie is Boekhouden Totaal ontwikkeld?

Dat Boekhouden Totaal een uniek programma is, mag inmiddels duidelijk zijn. Wat aan dit programma ook uniek is, is dat dit programma door een groot bedrijf ontwikkeld is. Het gaat hierbij om de firma Osirius.

Dit is een bedrijf dat allerlei soorten financiële en boekhoudsoftware aanbiedt. De focus ligt hierbij op zowel MKB bedrijven als op ZZP’er. Om al deze klanten te bedienen, heeft Osirius meerdere boekhoudprogramma’s uitgebracht:

  • Online programma’s: je kunt bij dit softwarebedrijf tegenwoordig uit meerdere online programma’s kiezen. Met deze online programma’s heb je te allen tijde toegang tot je boekhouding.
  • Offline programma’s: Boekhouden Totaal is een prima voorbeeld van één van de offline programma’s. Je kunt ook nog voor Boekhouden en voor Factureren kiezen. De officiële benaming is overigens Osirius Boekhouden Totaal 13.

Tip: kijk bij de offline programma’s heel goed naar het versienummer. Op het moment dat wij de Boekhouden Totaal review schrijven, is het versienummer 13. Op het moment dat jij deze review leest, gaat het mogelijk alweer om versie 14. Houd dit goed in de gaten!

Voordelen van het Boekhouden Totaal programma

Gaat je voorkeur uit naar een offline boekhoudprogramma? Daar zijn meerdere redenen voor. Zo kan je op dit moment uit vrij weinig offline boekhoudprogramma’s kiezen. Eén van de varianten waar je dus wel voor kunt kiezen, is Boekhouden Totaal.

In deze Boekhouden Totaal review vertellen wij je graag alles over dit programma. Zo laten we je hieronder kennismaken met de belangrijkste voordelen van dit programma.

Bijzonder veel functies

Wil je op een allesomvattende manier je boekhouding bijhouden? Dan sluit Osirius Boekhouden Totaal op je wensen aan. Binnen dit programma vind je namelijk tientallen functies, waarmee je je boekhouding makkelijk volledig bijwerkt. 

Dat je over zoveel functies de beschikking hebt, spreekt ons persoonlijk aan. Dit betekent namelijk dat je met dit programma echt je volledig boekhouding bijwerkt. Ongeacht wát je precies wilt doen, is dat met Osirius Boekhouden Totaal 13 mogelijk.

Wil je een compleet overzicht van de functies krijgen? Dan kun je het beste even naar de website van Osirius toe gaan. Als je op die website op ‘Boekhouden Totaal 13’ klikt, krijg je tal van foto’s te zien. Op deze foto’s zie je precies van welke functies je allemaal gebruik kunt maken.

Overzichtelijk programma

Toen wij dit programma uit mochten proberen, viel de overzichtelijkheid ons direct op. Osirius heeft voor een duidelijke lay-out gezorgd in combinatie met een fraaie huisstijl.

Aan de bovenzijde van het programma vind je 8 verschillende menu-items. Per menu-item kun je van bepaalde functies gebruik maken en verschillende taken uitvoeren. Per menu-item vind je ook weer allerlei sub menu’s, waarmee je specifiekere taken uit kunt voeren.

De ervaring leert dat je dit programma relatief snel onder de knie hebt. Wel is het goed om te weten dat je hierbij ook met een klein nadeel rekening moet houden. Dat nadeel bespreken we graag verderop in deze Boekhouden Totaal review.

Eenmalige kosten

Wat echt uniek is, is dat je slechts één keer een bepaald bedrag hoeft te betalen. Nadat je dit bedrag betaald hebt, heb je in principe geen omkijken meer naar andere investeringen. Je hoeft maandelijks geen bedrag te betalen, zoals bij andere boekhoudprogramma’s.

Wat hier het voordeel nou precies van is? Simpel; je hoeft gewoonweg heel weinig geld uit te geven. Doordat je het bedrag slechts één keer uit hoeft te geven, budgetteer je je kosten bovendien heel goed. En je merkt ook nog eens dat je maandelijkse winst hoger ligt.

Al met al is Boekhouden Totaal één van de weinige boekhoudsoftware met eenmalige aanschaf.

Nadelen van het Boekhouden Totaal programma

Dat het Boekhouden Totaal programma uniek is, mag inmiddels duidelijk zijn. Dit betekent echter niet dat het ook direct een perfect boekhoudprogramma is. Toen wij dit programma uit mochten proberen, zijn we tegen de nodige nadelen aangelopen.

Je moet veel handmatige handelingen verrichten

Een gekend nadeel is dat je bij dit programma nog veel zelf moet doen. Je geniet simpelweg van weinig automatiseringsmogelijkheden, terwijl die mogelijkheden juist voor het oprapen liggen. Kies je voor bijvoorbeeld digitaal boekhouden? Dan heb je een stuk minder omkijken naar het bijhouden van je boekhouding.

Bijkomend nadeel: je moet relatief wat tijd besteden aan je boekhouding. Dit heeft puur met bovenstaande redenen te maken.

Het programma wordt niet bijgewerkt

Een ander nadeel is dat het boekhoudprogramma niet bijgewerkt wordt. Hoe dit komt? Dit heeft ook weer te maken met het feit dat het een offline boekhoudprogramma betreft. Je kunt mogelijk af en toe nog een update uitvoeren, maar dit is niet te vergelijken met de updates van/bij een online boekhoudprogramma.

Je kunt het programma maar op één pc installeren

Een ander nadeel is dat je dit programma maar op één pc kunt installeren. Heb je niet altijd de beschikking over die pc? Dan betekent dit ook dat je niet altijd je boekhouding bij kunt werken. En gaat je pc kapot?

Dan is het maar afwachten of je nog wel bij je boekhouding komt. Je boekhouding bevindt zich immers alleen maar op de pc waarop je dit programma geïnstalleerd hebt. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat dit alles behalve fijn is.

Hoe kun je met Boekhouden Totaal aan de slag gaan?

Zou je graag met dit unieke boekhoudprogramma aan de slag willen gaan? Dan zou je dit programma dus eerst moeten kopen. Je kunt dit programma via de website van Osirius kopen, maar hij is ook te koop bij Bol.com.

Nadat je het boekhoudpakket hebt kunnen kopen, is het zaak om dit programma te installeren. Dit doe je op een gemakkelijke manier op je pc, waarna je kunt beginnen met het bijhouden van je boekhouding.

Volgens Osirius is het hierbij mogelijk om veel zaken te automatiseren. Om dat voor elkaar te krijgen, zou je eerst de volledige handleiding door moeten nemen. Niet ideaal, maar hiermee kun je op termijn mogelijk wel veel tijd besparen.

Wat zeggen andere gebruikers over Boekhouden Totaal?

Dat Boekhouden Totaal een ietwat verouderd programma is, blijkt ook uit de online beoordelingen. Wij hebben online namelijk nagenoeg geen beoordelingen over dit programma kunnen vinden.

Hoe dit komt? Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat veel ondernemers tegenwoordig voor een online boekhoudprogramma kiezen. Met een online boekhoudprogramma geniet je gewoonweg van veel meer gemak en meer mogelijkheden.

Conclusie Boekhouden Totaal review: is boekhouden met dit programma aan te raden?

Wij zijn niet voor de volle 100% overtuigd geraakt. Het programma heeft absoluut z’n pluspunten, maar je moet ook met meerdere (grote) minpunten rekening houden. Zo vinden wij het een groot nadeel dat dit een offline boekhoudprogramma is. Daarentegen is het wel een groot voordeel dat je maandelijkse kosten bespaart.

Wij geven hoe dan ook de voorkeur aan een online boekhoudprogramma. Het leuke is dat je hiervoor ook terecht kunt bij Boekhouden Totaal. Je kunt uit meerdere online programma’s kiezen, waarmee je op een digitale manier je boekhouding bijhoudt. De ervaring leert toch dat dit een stuk fijner is dan het offline bijhouden van je boekhouding.

Wil je toch op een offline manier je boekhouding bijhouden? Dan is Boekhouden Totaal wel een prima optie. Dit systeem is uitgebreid, biedt veel mogelijkheden en is ook fijn in gebruik. Het feit dat je slechts éénmalig kosten hebt, is een groot voordeel.